Sport

2011.04.23. 22:10

Nem sikerült a bravúr a jégkorongosoknak

<p>Budapest - Óriási meccsen Olaszország nyerte a divízió I. jégkorong világbajnokság A csoportjának döntőjét Budapesten. A magyar csapat hosszabbításban kapott ki az esélyesebb olasz csapattól.</p>

Olasz gólokkal kezdődött a mérkőzés: Souza a negyedik percben, Scandella a tizedik percben talált be. A magyar válogatott szövetségi kapitánya ekkor kapust cserélt és a meccset kezdő Hetényi helyére Szuper Leventét küldte a pályára. Ladányi Balázs gyorsan szépített, ám kilenc másodperccel a harmad vége előtt emberelőnyös helyzeten ismét Scandella lőtt gólt.

A második harmadban Sikorcin Ladislav góljával lett 3:2 az állás, majd a harmadik harmad ötödik percében egyenlített a magyar csapat: a harmadik gólt Vas Márton szerezte. 3:3 lett az eredmény a rendes játékidőben.

A hosszabbítás az olaszok emberelőnyével kezdődött, és Scandella harmadszor is gólt lőtt. Olaszország ezzel megnyerte a találkozót, és a divízió I. világbajnokság A csoportjának küzdelmeit. Magyarország maradt a divízió I-ben, az olaszok kerültek az jégkorongvilág elitjébe.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!