Sport

2011.05.31. 10:15

WTCC Magyar Nagydíj a hétvégén

<p>Mogyoród - A hétvégén a Hungaroringre érkezik a WTCC mezőnye. Nem ők lesznek az egyedüliek, akik az aszfaltcsíkra gördülnek. Rajtuk kívül az AutoGP, a Maserati Kupa és az Uniqa Lotus Ladies Cup szereplői is nagydíj hétvégét rendeznek.</p>

A pénteki napon kezdődnek a versenyprogramok az AutoGP első szabadedzésével, mely 13:15-kor veszi kezdetét. Utána a WTCC csapatai kezdik meg első tesztjüket a Hungaroringen. Őket követik a Maseratisok, majd az Uniqa Lotus Ladies Cup hölgyszereplői ülnek be a Lotusok volánja mögé. Pénteken 16:15-kor az AutoGP szereplői a második szabadedzésüket is megkezdik, majd a Maserati Kupa indulói is elvégzik a legszükségesebb beállításokat autóikon.

Norbiék kezdenek a WTCC mezőnyben

Szombaton már kicsit nagyobb izgalmak várják a kilátogatókat. A napot Michelisz Norbert és a WTCC mezőnyének többi tagja kezdi, reggel 09:00 órakor az első szabadedzéssel. Őket követi az AutoGP és Uniqa Lotus Ladies Kupa időmérő edzése, majd ismét Norbiék ülnek a volán mögé a második szabadedzés idejére. 13:15-kor veszi kezdetét a hétvége első versenye, melynek az AutoGP indulói lesznek a szereplői. Az állórajtos futamot követően a WTCC-sek két kvalifikációs edzése következik, majd 15:50-kor ugyanez vár a Maseratis indulókra is. A napot az Uniqa Lotus Ladies Kupa első futama zárja.

Maseratik és Lotusok a WTCC mezőnyben

Vasárnap bemelegítő edzéssel kezdenek a World Touring Car Championship résztvevői. 9:50-től 10:30-ig Maseratik köröznek majd a Hungaroringen, majd az AutoGP résztvevőinek zajától lesz hangos Mogyoród. Dél előtt 5 perccel nyit ki a boksz utca kijárata, és 12:15-kor veszi kezdetét az első Magyar Nagydíj első versenye a WTCC történetében, mégpedig repülő rajttal. Ez 25 percet vesz igénybe, ha nincs baleset, vagy egyéb olyan esemény, mely miatt tovább tartana a futam. A díjátadót követően a második verseny már álló rajttal veszi kezdetét. A nap folyamán még a Maserati Kupa második versenyét rendezik meg és az UNIQA Lotus Ladies Kupa 2. futamával zárul a hétvége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!