Sport

2011.06.22. 21:26

Cseh László mindent vitt

<p>Debrecen -&nbsp;Szép időknek és izgalmas versenyeknek örülhettek a Debreceni Sportuszodába kilátogatók az országos bajnokság első napján. Nem túlzunk akkor, amikor azt mondjuk, hogy Cseh László volt a szerdai nap legeredményesebb versenyzője, hiszen 200 m gyorson, 50 m háton és a 4x100 m gyorsváltó tagjaként is elsőként ért célba.</p>

A 113. országos úszó bajnokság nyitónapján rendezték a 400 m-es vegyes úszást is, melyben ezúttal a fiatalabbik Gyurta diadalmaskodott. Cseh László távollétében tíz másodperccel társai előtt csapott a célba a Jövő SC versenyzője, Gyurta Gergely. A Debreceni Sportcentrum indulója, Mordvincev Sándor a hetedik helyet szerezte meg. A címvédő Cseh László már korábban kijelentette, hogy most nem indul el a már jól megszokott 400 m és 200 m vegyesen.

A női 400 m vegyes végeredménye nem okozott meglepetést; Jakabos Zsuzsanna magabiztos versenyzéssel, olimpiai A szintet érő idővel ért célba.

Jó hír, hogy 800 m gyorson- a világ idei nyolcadik legjobb idejével- Kis Gergő szerezte meg az aranyérmet.

Egy meglepetés eredmény is született szerdán, méghozzá 50 m pillangón, ahol – többek között Verrasztó Evelynt is legyőzve – Sztankovics Anna állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

200 m pillangón Szingapúr ifjúsági olimpiai bajnoka, Kapás Boglárka diadalmaskodott.

A váltóversenyekben a Kőbánya SC és a Jövő SC versenyzőit illeti dicséret. Előbbiben a 4x100 m gyorsváltóban a többek között Cseh Lacit is soraiban tudó klub szerezte meg az első helyet.

A 4x200 m női gyorsváltóban a Mutina Ágnes és Verrasztó Evelyn fémjelezte csapat nyakába akasztották az aranyérmeket.

A versenyek tovább folytatódnak, délelőtt 9.30-től, délután 17.00-tól várják az érdeklődőket, csütörtökön medencébe ugrik a debreceni Risztov Éva is.

Nándor Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!