Sport

2011.06.10. 15:00

Sebestyén Péter Silverstone-ban versenyez a hétvégén

<p>Silverstone - A barcelonai futam után csak néhány napos pihenő jutott a magyar versenyzőnek, aki szerdán érkezett Nagy-Britanniába, a Gyorsasági Motoros Világbajnokság hatodik futamára.</p>

Az egykor katonai repülőtérként funkcionáló, majd többször átalakított Silverstone-i ring 5902 m hosszú, leghosszabb egyenese 800 m-es. Gyors és technikás pályaként jellemzik, az első felét inkább tempós kanyarok tarkítják, a második felére a technikás részek és kemény féktávok jellemzők. 2010 óta rendezik itt a MotoGP versenyeit, míg előtte Donington adott otthont a kétkerekűek elitjének.

Barátságtalan, hideg idő fogadta a Right Guard Racing motorsport program 17 éves versenyzőjét, aki még soha nem versenyzett Silverstone-ban. A mai napon gyalogosan bejárta a pályát. Első ránézésre tetszett neki a ring. Nem lesz azonban könnyű dolga, mert nincsenek telemetrikus adataik, és a KTM sem ment még itt. Délután aztán Peti részt vett egy jótékonysági rendezvényen is, ahol a versenyzők néhány kérdésre válaszoltak, majd valamilyen dedikált tárgyat adományoztak a szervezőknek.

Egyelőre tetszik Petinek

„Még nem mentem ezen a pályán. Körbenéztem, próbáltam elemezgetni, egyelőre nagyon tetszik, remélem, hogy ez lesz a véleményem az első menet után." - mondta Sebestyén Péter. "Szeretem az ilyen típusú pályákat, remélem jól sikerül a hétvége.”

Roberto Favaro, a magyar tehetség menedzsere optimistán várja a viadalt: „Nagyon pozitív benyomást gyakorolt rám ez a hely. Mindenki nagyon kedves, sok látogató volt ma a paddock-ban, mind nagyon érdeklődőek és lelkesek voltak. Kíváncsian várom a pénteket, remélem tetszeni fog Petinek a pálya, és tehetünk egy további lépést előre.”

A magyar közönség a Digisport csatornán (június 11., 13:55: 125 cc időmérő edzés – élő, június 12., 11:45: 125cc a futam – élő) tekintheti meg az edzéseket és a futamot.

Forrás: Faster Management

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!