Sport

2011.07.26. 13:41

Kunkli Tivadar a dobogón, de Kazár Miki vezeti a bajnokságot

Kecel - Több mint másfél hónap után, Kecelen álltak rajthoz hétvégén a Hell Racing Team quad versenyzői, Kazár Miklós és Kunkli Tivadar.

Kecel - Több mint másfél hónap után, Kecelen álltak rajthoz hétvégén a Hell Racing Team quad versenyzői, Kazár Miklós és Kunkli Tivadar.

A hosszú pihenőt követően óriási várakozás előzte meg a bajnoki futamot, és a quadosok végül nem is okoztak csalódást a Kecelre látogató közönségnek: ismét egy izgalmakkal teli, fordulatos megmérettetésnek lehettünk tanúi, amelynek végén Kunkli Tivadar a harmadik, a bajnokság élén álló Kazár Miklós pedig a negyedik helyezést szerezte meg.

A szombati eső kimondottan jót tett az agyagos pályának, kitűnő felkészülési lehetőséget biztosított a quad nagyágyúi számára. Az éjjeli esőzést követően másnap már felszáradt pályán kezdhette meg második szabadedzését a címvédő Kazár Miklós, az idén májusban visszavonult thai-boksz veterán, Kunkli Tivadar, valamint a Short Track Bajnokság többi kiválósága. Érdekesség, hogy Kunkli nevezésére jó ideig nem is számíthattak az érdeklődők, hiszen a 47 éves miskolci legenda eleinte csupán a quadcross edzésnapján kívánt részt venni, motorját is az ehhez szükséges, emelt magasságba állítva hozta a verseny helyszínére. A keceli pályán azonban meggondolta magát Bob Sapp legyőzője, és – habár nagy valószínűséggel a bajnokság végkimenetelébe már nem lehet beleszólása – leadta nevezését a Short Track kategóriába. És milyen jól tette!

Miskolc következik

Kunkli Tivadar tehát megemelt motorral állt rajthoz vasárnap, ami az időmérőn sajnos meg is hozta eredményét, az ötödik helyről vághatott neki a 3 futamból álló megmérettetésnek. Küzdelmes verseny várt a két új, ügyes nevezővel bővült mezőnyben Kunklira. Tivadar azonban nem rettent meg a megváltozott feltételektől, szívós természete és kitűnő kondíciója révén már középtávnál meg tudta szorongatni az előtte haladókat, így a szintén Hell Racing Team tag Kazár Mikit is. Az izgalmas párharcokban Tivadar végül a várakozásokon felül teljesített, két harmadik és egy második helyezéssel az összetettbeli harmadik pozíció lett az övé, míg a címvédő Kazár Miki az abszolút negyedik helyezést szerezte meg. Azonban így sincs oka panaszra a vállfájdalmakkal küzdő Kazárnak: amellett, hogy így is sikerült megőriznie vezető pozícióját a versenysorozatban, a rally bajnokságban is az ő hátát nézi a mezőny.

A nem várt meglepetéseket tartogató keceli hétvégét követően Miskolcon várja majd a szakág rajongóit a következő, feltehetően utolsó viadal a szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!