Sport

2011.07.27. 07:15

Szurkolói szerint Petrov a Forma-1 Gagarinja

A hét végére Kubica nélkül érkezik hazánkba a száguldó világcirkusz mezőnye.

A hét végére Kubica nélkül érkezik hazánkba a száguldó világcirkusz mezőnye.Robert Kubica nélkül érkezik hazánkba a Forma-1 mezőnye: a ralibalesetben lesérült, a lengyel közönséget az utóbbi években Mogyoródra csalogató pilóta állapotáról főnökét, a Renault-t irányító Eric Boullier-t faggattuk.

Az idegek is sérültek

– Bízunk benne, hogy Robert visszatérhet az F1-be – mondta Kubicáról a szakvezető az orosz üdülőváros utcáin tartott autósport-fesztiválon – Meglátjuk, hogy a következő egy-két hónapban hogyan halad a rehabilitáció.

– Mivel idegek is sérültek, ez mindig sok-sok időt vesz igénybe. A minap egyébként válaszolt néhány rajongói kérdésre a csapat honlapján és újfent megerősítette, hogy mennyire elszánt, igaz, mi ezt eddig is tudtuk.

Nyáron már autóba ülhet

Kubica február elején, egy olaszországi ralifutamon szenvedett kis híján végzetes balesetet, a számos műtéten átesett egyszeres futamgyőztest jelenleg Nick Heidfeld helyettesíti a Renault-nál. Boullier szerint nyár végére kiderülhet, van-e érdemi esély az F1-es visszatérésre.

– Ha minden jól alakul, nyár végén talán már autóba is ülhet, de a pletykákkal ellentétben erre biztosan nem egy pénteki szabadedzésen kerítünk sort” – mondta a Renault vezére, aki utalt rá: ha lesz menetpróba, azt valószínűleg egy privát, zártkapus teszten ejtik meg, amelyre „már megvannak a csapat tervei”.

Kubica távollétében egyébként a Renault másik versenyzője, Vitalij Petrov lesz a „hazai srác” a Hungaroringen: az orosz tehetség miatt már tavaly is sok rajongó zarándokolt el hazánkba. Miként arról egy Forma-1-es utazásokat szervező szentpétervári iroda munkatársa a közelmúóltban lapunknak beszámolt, idén még többen érkeznek majd Oroszországból, ahová 2014-ben látogat el első ízben a száguldó cirkusz.

– Tavaly nagy öröm volt számomra, hogy sok orosz zászlót láttam a pálya körül. Egy nagy molinóra még azt is kiírták, hogy én vagyok a Forma-1 Gagarinja.

Várja a honfitársdait

– Remélhetőleg idén is sok honfitársam eljön és jó versenyünk lesz – mondta lapunknak a sportág első orosz versenyzője, aki második idényét tölti a királykategóriában és múlt hétvégén, a Nürburgringen az egy pontot érő tizedik helyezéssel hangolt a mogyoródi bevetésre.

- Mészáros Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!