Sport

2011.08.17. 22:09

Kézilabda: Versenyt futnak az idővel

Nyíregyháza - Csütörtökön véglegesedhet az NYKSK játékoskerete.

Nyíregyháza - Csütörtökön véglegesedhet az NYKSK játékoskerete.

Egyenesedni látszik a Nyíregyházi KSK NB I. B-s férfi kézilabda csapatának jövője. A klub vezérkara kedden délután tartott megbeszélést, ennek nyomán jó hírekkel szolgált Tomasószki Laura, a klubot működtető gazdasági társaság tulajdonosa.

Csütörtöktől teljes gőzzel

– A megbeszélés eredményeként elkészült a klub költségvetése, amely alapján stabil lehet a működésünk, remélhetőleg hosszú távra. Csütörtökön véglegesedhet a játékoskeret, és akkor teljes erőbedobással folytatódhat a munka – tájékoztatta lapunkat Tomasószki Laura.

Ami a játékoskeretet illeti, néhányan távoztak a klubtól. Bíró Dávid kölcsönben Nyírbátorban folytatja, Dancs Máté Tiszavasváriba, Fülöp Gábor pedig Hajdúböszörménybe igazolt. Erdős Zoltán külföldön szeretne próbálkozni, míg Mórucz Norbert jövője még kérdéses.

Az érkező oldalon lehet az ózdi Lovas Szilárd, illetve csütörtökön érkezik próbajátékra Nagy István. Az irányítóként és átlövőként egyaránt számításba vehető játékos legutóbb Belgiumban játszott. A csapat múlt hétfőn kezdte el az edzéseket, mégpedig a korábbi mester, Bartha Dénes irányításával.

Jövő héten napi két edzés

– Szaladnunk kell az idővel, mert késésben vagyunk. A legfontosabb az lenne, hogy véglegesedjen a keret, mert akkor végezhetünk igazán érdemi munkát. A jövő héten napi két edzéssel fogunk készülni, lesz futás is rendesen, hiszen elsősorban az erőnlét megalapozása a legfontosabb – így Bartha Dénes.

A tulajdonostól azt is megtudtuk, hogy a csapat főhadiszállása a Bujtosi Szabadidő Csarnok lesz, itt tartják majd az edzéseket és itt rendezik a hazai bajnokikat.

Szintén a csapattal kapcsolatos hír még, hogy a jövőben minden, a klubbal kapcsolatos információadás, illetve a marketingmunka az egyik játékos, Vasas Tamás feladata lesz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!