Sport

2011.08.10. 16:06

Zoran Spisljak az Újpest új vezetőedzője

Budapest (MTI) - A szerb Zoran Spisljak lett az Újpest FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

Budapest (MTI) - A szerb Zoran Spisljak lett az Újpest FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

A korábban Herczeg András segítőjeként a Debreceni VSC-nél dolgozott trénert szerda délután mutatták be hivatalosan a lila-fehér klub székházában.

Spisljak a délelőtt menesztett Mészöly Gézát váltja a kispadon, s hároméves szerződést kötött a jelenleg pont nélkül a tabella 15. helyén szerénykedő együttessel.

"A klub történelme és tradíciói miatt nagyon büszke vagyok arra, hogy lehetőséget kaptam az Újpestnél" - mondta a 46 éves, vajdasági születésű szakember. "Örülök, hogy azonosan gondolkodunk Leo Beenhakker sportigazgató úrral, és legfontosabb feladatunk a modern futball meghonosítása. Az eddig történteket le kell zárni, az már a múlt, jó játékkal eredményeket kell elérnünk, s remélem, hogy így minél több szurkoló visszatér majd a Megyeri útra."

Spisljak a DVSC-vel 2009-ben és 2010-ben bajnoki címet, 2008-ban és 2010-ben Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett.

Bartha Csaba, az Újpest FC ügyvezetője kiemelte, hogy a csapat célja változatlan, a tabella első 5-6 helyének valamelyikén szeretne végezni.

"Nehéz döntés volt meneszteni Mészöly Gézát, akinek az eddig elvégzett munkáját és a profi hozzáállását egyaránt nagyon tisztelem" - mondta Beenhakker. "Kedden hosszasan beszélgettünk Zorannal, és mivel a gondolkodásunk azonos, hamar egyértelművé vált, hogy jelenleg ő a legmegfelelőbb ember az Újpest számára."

Az új edzővel vasárnap, a Kaposvári Rákóczi otthonában szerepel először az Újpest.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!