Sport

2011.09.14. 17:38

Libabőr Kisvaszaron, és dobogó közeli év vége

Úgy érkezett a 45. Mecsek ralira, a bajnokság hatodik, zárófutamára az elmúlt hétvégén a Kazár Miklós, Percze Nándor duó, hogy akár még a bajnoki címet is elcsíphetik. Aztán a verseny 7. gyorsasági szakaszán kiszálltak a táncból.

Úgy érkezett a 45. Mecsek ralira, a bajnokság hatodik, zárófutamára az elmúlt hétvégén a Kazár Miklós, Percze Nándor duó, hogy akár még a bajnoki címet is elcsíphetik. Aztán a verseny 7. gyorsasági szakaszán kiszálltak a táncból.

Kazár Miki: A 7. gyorsasági szakasz... Nem teszteltünk éjszaka, és próbáltam olyan gyorsan közlekedni, mint nappal. Az út poros volt, lecsúsztunk, és beestünk. Olyan mélyre, hogy nem tudtuk folytatni a versenyt. N-es autóval igyekeztünk nagyon jó időket menni, hiszen jól álltunk a mecseki verseny előtt a bajnokságban. Nem bánkódunk, hiszen versenyhelyzetben mi voltunk a legjobb N-esek, ugyanakkor Hadik Bandiéknak gratulálunk! Borzasztóan jó dolog volt ebben az évben versenyezni! Kisvaszar hihetetlen volt! Sok mindent éreztem már rali közben, de olyat még nem, hogy kiráz a hideg. Most ezt is megérezhettem... A libabőrt. Nagyon jó érzés volt sok néző előtt versenyezni, ugyanakkor meg kell emelnünk a képzeletbeli kalapunkat az IRC élmezőnye előtt: hihetetlenül versenyeztek! Remélem, hogy Jelen Pistáék jövőre is megrendezhetik ezt a viadalt. Nagyon köszönöm Nándi, Asiék és a csapat segítségét, lelkesedését, munkáját. Sok mindent tanultunk az idén is egymástól. Technikailag azonban mindenképpen fejlődni szeretnénk, ezért jövőre R4-es Evo IX-essel igyekszünk rajthoz állni. Az idén viszont még Ausztriában szerencsét próbálunk.

Percze Nándi: Ismét kiderült, hogy jobban kell koncentrálnunk. Nem szabad soha megnyugodnunk, elbízni magunkat. Meg kell tanulnunk lassan is menni, és tanulgatni kell becsülettel az aszfaltos versenyeket. Összességében persze csalódott vagyok, hiszen összetettben még előrébb végezhettünk volna, de nincs ha... Az IRC menőit elnézve kijelenthető, hogy mindig van mit tanulni, hiszen testközelből mutatták meg, hogy miként is kell gyorsan menni.

WATT Energy - ORSZÁGOS RALLYE BAJNOKSÁG 2011. ÉVI VÉGEREDMÉNYE

1. Asi, Pikó Zsuzsa (Mitsubishi Lancer Evo IX) 80 pont 

2. ifj. Tóth János, Tagai Róbert (Peugeot 207 S2000) 69

3. Bútor Róbert, Bacigal Igor (Peugeot 207 S2000) 56,5

4. Kazár Miklós, Percze Nándor (Mitsubishi Lancer Evo IX) 53

5. Herczig Norbert, Benics Kálmán (Skoda Fabia S2000) 45

6. Botka Dávid, Szenner Zsolt (Mitsubishi Lancer Evo IX) 40

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!