Sport

2011.09.07. 16:46

Szörnyű csapás érte a hokit: lezuhant a Jaroszlavl gépe

(MTI) – Szörnyű tragédia érte a jégkorongot azzal, hogy szerdán lezuhant az orosz nyílt profiligában (KHL) érdekelt Lokomotiv Jaroszlavl csapatának repülőgépe.

(MTI) – Szörnyű tragédia érte a jégkorongot azzal, hogy szerdán lezuhant az orosz nyílt profiligában (KHL) érdekelt Lokomotiv Jaroszlavl csapatának repülőgépe.

A klub az egyik legjobb a KHL-ben, az előző idényben alapszakasz-második volt, majd az elődöntőben esett ki, míg 2008-ban és 2009-ben finálét játszhatott. Több külföldi világsztár – például a svéd Stefan Liv, a szlovák Pavol Demitra, a cseh Karel Rachunek, Jan Marek és Josef Vasicek, a lett Karlis Skrastins, a fehérorosz Ruszlan Szalej – mellett orosz tehetségek alkották az ütőképes együttest.

A kapus Liv olimpiai és világbajnok volt 2006-ban. A csatár Vasicek szintén abban az évben Stanley Kupát nyert az NHL-es Carolina Hurricanes alakulatával, Marek és Rachunek 2010-ben vb-aranyérmes lett a cseh válogatottal. Szalej 917, Skrastins 832 NHL-meccs után idén nyáron igazolt Jaroszlavlba, de szintén néhány hónapja szerződött a klubhoz Liv, Marek és a német Robert Dietrich. A szlovák Demitra vb-bronzérmes, olimpiai negyedik, és az NHL-ben háromszor játszott All Star-meccsen.

Az edző szintén legendás alakja a sportágnak, Brad McCrimmon a Detroit Red Wings és a Philadelphia Flyers hátvédje volt.

A Jaroszlavl szerdán Minszkbe indult, ahol csütörtökön kezdte volna meg a 2011/12-es idényt. A bajnoki rajt szerdán volt, a Szalavat Julajev és az Atlant meccse azonban félbeszakadt, amikor a résztvevők hírt kaptak a szörnyű tragédiáról.

A KHL az észak-amerikai profiliga, az NHL után a második legerősebb bajnokságnak számít, és ebben a Lokomotiv az egyik legjobb klub. A nyílt orosz bajnokságban az orosz mellett lett, fehérorosz, kazah és idéntől szlovák (Poprad) csapatok szerepelnek. Szinte mindegyik klubban több világsztár is helyet kap, akik szezonként sok-sok millió dolláros fizetést kapnak. A csapatok mögött főleg tőkeerős energetikai cégek állnak.

MTI


Budapest/New York (MTI) – Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) sztárjai is részvétüket fejezték ki a szerdán repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt jaroszlavli hokisok hozzátartozóinak, családtagjainak. A lezuhant gépen több volt NHL-es is utazott. tovább »


Zürich/Budapest (MTI) – A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) megdöbbenten értesült a Lokomotiv Jaroszlavl csapatának szerdai tragédiájáról. tovább >>


Zürich/Moszkva/Budapest (MTI) – A sportág legsötétebb napjának nevezte 2011. szeptember 7-ét René Fasel, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnöke az orosz Lokomotiv Jaroszlavl csapatát ért szerdai repülőgép-szerencsétlenség miatt. tovább »


Budapest (MTI) – A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) részvéttáviratot küld az orosz nyílt profiliga (KHL) vezetőinek a Lokomotiv Jaroszlavl csapatának szerdai repülőgép szerencsétlensége miatt. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!