Sport

2011.09.05. 18:51

Tisza a DVTK-nál: Négy hónapon keresztül szemeztek

Diósgyőr - Tisza Tibor aláírta szerződését, melynek értelmében három évig a piros-fehérek színeiben szerepel majd.

Diósgyőr - Tisza Tibor aláírta szerződését, melynek értelmében három évig a piros-fehérek színeiben szerepel majd.

„Kötetlen beszélgetésre hívtuk önöket, nálunk ez a divat” – kezdte mosolyogva hétfő délutáni sajtótájékoztatóját Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőri FC Kft. ügyvezető igazgatója, majd Tisza Tiborra pillantva így folytatta: – Örülök, hogy lezárult a hosszú, májustól tartó időszak, melynek végén a játékost sikerült leigazolnunk. Számunkra imponál Tibi ambíciója: akaraterejéből és tudásából most profitálhatunk, ráadásul pedig hamarosan példaképpé válhat az utánpótlás korú játékosaink előtt. Köszönettel tartozunk Leisztinger Tamásnak, a DVTK többségi tulajdonosának, aki áldozatvállalásával tette lehetővé, hogy a gólerős futballistát leigazolhassuk!”

Debrecenből és Újpestről

Az ügyvezető igazgató után Szentes Lázár kapott szót. A piros-fehérek szakmai igazgatója ezt mondta: „Régóta ismerem Tiszát! Még nagyon fiatal volt, ha úgy tetszik palánta, amikor előbb Debrecenben, majd Újpesten dolgoztam vele. Jól tudom, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik, ezért már áprilisban lépéseket tettem a leigazolása érdekében. Tibi egyébként határozottan kijelentette nekem, hogy számára egyértelműen a külföld az első, majd hozzátette: de majd válogat az összes lehetősége közül és végül ennek szellemében döntött egykori klubja mellett. Ami a szakmai szempontokat illeti: nagy szükségünk van rá!”

Tisza jól érzi magát

Öt esztendő után milyen gondolatokkal tért vissza a diósgyőriekhez? – kérdeztük elsőként Tisza Tibortól. A játékos választában leszögezte: „Ezt nehéz megfogalmazni, hiszen távozásom óta több év telt el, de máris elmondhatom: jól érzem magam itt, ráadásul pedig hiszem és tudom, hogy diósgyőri szereplésem mindkét fél számára előnyökkel zárul majd.”

A játékos májustól szemezett a DVTK-val. Erről az időszakról így vélekedett: „Egy játékos számára mindig rossz érzés, ha nincs csapata. Ezeket a heteket, hónapokat lelkileg nehezen viseltem. Az a legfontosabb, hogy vége a bizonytalanságnak, most minél hamarabb pályára akarok lépni és bizonyítani.”

A futballista 2004-ben Diósgyőrött vált élvonalbeli játékossá, ha úgy tetszik, visszatért egykori sikerei színhelyére, most azonban természetesen nem élvez előjogokat, a csapatba kerülésért neki is meg kell küzdenie. „A DVTK szakmai stábját ismerem, a csapat tagjait azonban Halgas Tibor kivételével nem – folytatta Tisza Tibor. – Az magától értetődik, hogy a helyemért harcot kell folytatnom, de ez így lett volna akkor is, ha nem a DVTK-t választom. Mindenki játszani akar, mindenki a kezdők közé vágyik. Ezzel én is így vagyok!”

Mezszáma még nincs

A DVTK új tagja nem töltötte tétlenül az elmúlt hónapokat, ugyanis nevelőedzője, Pajkos János irányításával keményen dolgozott. Tisza Tibor elképzeléseiről kijelentette: „A gárda céljait a tulajdonos és a szakmai stáb határozza meg, nekem az a dolgom, hogy megfeleljek a velem szemben támasztott elvárásoknak. Az a legfontosabb, hogy a DVTK-nál bíznak bennem és én is bízom a klubban. Mivel meccsek nincsenek a lábamban, szinte a nulláról kezdem, így még nem tudom, hogy mikor lépek először pályára újra piros-fehér színekben.”

Mielőtt a 27. évében járó futballista a pályára vonult a fotósok kedvéért, még megjegyezte: orvosi vizsgálatok várnak rá, aztán pedig kiválasztja mezszámát, mert ezzel a fontos lépéssel még adós.

Hazai és külföldi klubok

A stadion klubházában feltűnt Vladan Filipovics, Tisza Tibor menedzsere, akitől azt kérdeztük, hogy a diósgyőrieken kívül hová és kinek ajánlotta még „védencét”? „Azzal nem árulok el semmiféle titkot, ha elmondom, hogy magyar és külföldi klubok egyaránt érdeklődtek a támadó iránt – felelte. – Aki először azt mondta, hogy mindenképpen a határokon túl akarja folytatni pályafutását. Aztán válogatott a lehetőségei közül és a DVTK mellett döntött.”

ÉM


Megszületett a szóbeli megállapodás, Tisza Tibor és a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata között, hétfő délután pedig hivatalosan is bemutatták a sajtó előtt a DVTK új játékosát.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!