Sport

2011.10.25. 15:29

A Kecskemét esélyesebb, de...

Labdarúgás. A legjobb 16 közé szeretne bejutni a Magyar Kupában a Mezőkövesd-Zsóry csapata.

Labdarúgás. A legjobb 16 közé szeretne bejutni a Magyar Kupában a Mezőkövesd-Zsóry csapata.

A matyóvárosiaknak mostanában nem megy a játék. A tavalyi szezonban messzeföldön híresek voltak kiváló védőmunkájukról, mostanában azonban úgy kapják a gólokat, hogy már szinte számolni sem tudják. Két hete Szolnokon kaptak négyet, legutóbb pedig az Újpest tartalékjai rámoltak be ugyanennyit a kapujukba. Most a szakemberek és a laikusok számára is az a kérdés, hogy szerdán délután melyik arcát mutatja a publikumban a társaság?

Ketten kiestek

– A sokak által említett stabil védelem és védekezés elsősorban azért bomlott meg, mert Robson és Éles távozott, csak a belsők maradtak, a szélekre újak kerültek – mondta Szabados György, a kövesdiek vezetőedzője. – Ezen túl pedig a középpályás védekezésünk is rendre sok kívánni valót maga után. Nincs mese, át kell rendeznem a „fejeket”: közöltem a fiúkkal, hogy fegyelmezettebben kell dolgozniuk, a pályán meg alázattal futballozniuk.

A tréner arról beszélt, hogy ha hátul továbbra is az elmúlt hetekhez hasonló nyögvenyelős produkcióval rukkolnak ki, akkor bármennyire preferálják a támadójátékot, nem tudnak mindig egy góllal többet szerezni, mint amennyit az ellenfél összehoz.

– Erre nincs garancia, ezért a hátsó alakzatba továbbra is keresem a legjobbakat – folytatta a szakvezető. – Eddig nem sikerült stabilizálnom a védelmet, a védőmunkát, ezért nincs más lehetőségem, változtatok. Ahogyan mondani szoktuk, a történet nehéz, de azért dolgozom és dolgozunk, hogy pontot tegyünk ennek a problémakörnek a végére. Nem engedhetjük meg, hogy állandóan három, vagy négy gól kerüljön a hálónkba, véget kell vetnünk ennek a rossz sorozatnak.

Odateszik magukat

Szabados György ezután a kecskemétiekről szólt. Kiemelte, hogy NB I-es csapatot, ráadásul a kupa címvédőját fogadják, így jó alkalmat kaptak a bizonyításra.

– Kár lenne tagadni, hogy a Kecskemét az eselyesebb, de a zászló nekünk is áll! – emelte hangját a vezetőedző. – Bebizonyíthatjuk, hogy sokat érünk: a szerdai összecsapáson küzdenitudásból vizsgázhatunk jelsere! Sok múlik a helyzetek kihasználásán, az akarati tényezőkön, a figyelmen és fegyelmen. Az biztos, hogy ellenfelünket nem fogjuk simogatni és nem mondjuk azt sem, hogy ha ha most nem, majd a következő találkozón bizonyítunk.

Az MSE-ben Török és Ur sérült, a többiek rendelkezésre állnak.

A pályán

Magyar Kupa, a legjobb 16 közé jutásért:  

Mezőkövesd-Zsóry – Kecskeméti TE (szerda, 14.00)

Az MSE tervezett kezdőcsapata: Szántai – Lakatos, Vámosi, Elek, Kaszás – Husanik, Irhás, Bagi, Lipusz – Enescu, Olasz D.

 

ÉM-KT


A labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata a BKV Előre vendégeként lépett pályára kedden 14 órától. A kupameccsről élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!