Sport

2011.10.26. 19:08

A Putnok a forduló meglepetéscsapata

Labdarúgás. Az Európa-liga résztvevő Paksot búcsúztatták az NB III-as gömöriek a labdarúgó Magyar Kupában.

Labdarúgás. Az Európa-liga résztvevő Paksot búcsúztatták az NB III-as gömöriek a labdarúgó Magyar Kupában.

Önfeledt játékra, a nevesebb ellenfél dolgának megnehezítésére és egy esetleges futballünnepre készült a Putnoki VSE labdarúgó-csapata. A Magyar Kupa negyedik fordulójában ugyanis a jóval magasabban jegyzett, néhány hónapja még az Európa-ligában szereplő Paks látogatott a gömöri városba. Néhány perc elteltével azonban látszott, hogy a tisztes helytállástól akár több is lehet ebben a mérkőzésben. Az elején a vendégek kétszer is megtornásztatták Rozát, a másik oldalon pedig egy gyors kontra révén eredményesek voltak a hazaiak. Sápi húzta meg a jobbszélen, pontosan adott középre, ahol Boczki emelkedett a legmagasabbra, és közelről a kapuba bólintott, 1-0. A putnoki találat még elszántabbá tette az addig is szervezettem futballozó hazaiakat, a Paks nem találta a rést az NB III-as csapat védelmén. A szünetig nem is változott semmi, de ekkor a vendégek mestere csatárposzton változtatásra szánta rá magát.

Nyomott a Paks

Montvait Böde váltotta, aki új színt hozott a vendégek játékába, sőt az egyenlítésre sem kellett sokat várni. A csereként beállt csatár a jobb oldalról húzott befelé, majd ütemtelenül a kapu jobb sarkába gurított, 1-1. Ezután nehéz pillanatokat élt át a PVSE, de a borsodiak állták a paksi rohamokat. A hajrához úgy érkeztek a csapatok, hogy abszolút nyitott volt a továbbjutás kérdése. Sápiék csak elvétve jutottak el helyzetig, de az utolsó tíz percben kétszer is betaláltak. Monyók ollózós lövésébe kézzel ütött bele Fiola, amiért a játékvezető rögtön kiállította, majd büntetőt ítélt. A tizenegyest Monyók Péter magabiztosan lőtte a bal alsó sarokba, 2-1. A következő támadásból pedig pontot tett a nyitott kérdésekre az NB III-as csapat: a tizenhatoson belül Sápi és Monyók ügyesen tartotta meg a labdát, majd érkező Zsarnai egy pontos passz után Csernyánszki fölött a hálóba emelt, 3-1. A Dunán-túliak egy kapu előtti kavarodás után még szépítettek, de a három perces hosszabbítás után a hazai játékosok emelhették magasba a kezüket. A lefújás után hatalmas ünneplés kezdődött, hiszen a PVSE bejutott a labdarúgó Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé. A látottak alapján teljesen megérdemelten.

Jegyzőkönyv

Magyar Kupa, 4. forduló   

Putnoki VSE – MVM Paks 3-2 (1-0)

Puntok, 800 néző. V.: Karakó (Szilágyi N., Kulcsár J.)

Putnoki VSE: Roza – Sebők, Nagy Cs., Kovács P., Boczki, Zabos, Bányai (Máthé, 69.), Sápi, Zimányi (Bányász, 33.), Zsarnai, Monyók (Mészáros, 85.). Edző: Koszta Péter. MVM Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló, Sipeki, Sifter, Magasföldi, Heffler N. (Váyer, 69.), Barta, Motvai (Böde, 46.). Edző: Kis Károly.

Gólszerző: Boczki (1-0) a 14., Böde (1-1) az 55., Monyók (2-1, 11-esből) a 80., Zsarnai (3-1) a 82., Magasföldi (3-2) a 86. percben. Kiállítva: Fiola a 80. percben. Jók: az egész csapat, ill. Éger, Böde.

Koszta Péter: - Hatalmas bravúr ez a győzelem. Nagyon fontos volt az első gól, ami hitet és lendületet adott a csapatnak. 1-1 után a nehéz pillanatokat sikerült átvészelni, innen pedig ismét mi tudtunk újítani. A látottak alapján teljesen megérdemelten jutottunk a legjobb tizenhat közé.

Kis Károly: - Gratulálok a Putnoknak, mást nem szeretnék mondani, mert akkor eltiltanak.

 

(ÉM – ME)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!