Sport

2011.10.08. 10:20

A világbajnok is Miskolcra jön (?)

Salakmotor - Greg Hancock is résztvevője lehet a III. Sziráczki István salakmotoros emlékversenynek.

Salakmotor - Greg Hancock is résztvevője lehet a III. Sziráczki István salakmotoros emlékversenynek.

A Miskolc Speedway salakmotoros klub tájékoztatása szerint szombaton 15 órától a sportág magyar doyenjei újra motorra ülnek Miskolcon, a Népkertben, mintegy a jövő hét végi program felvezetéseként, ami vagy lesz, vagy nem. Ugyanis a Berecz Péter, Mészáros László, Koszován Bertalan, Seres János és Sziráczki József nevével fémjelzett társaság az október 15-én szombaton 14 órás kezdésre tervezett III. Sziráczki István emlékversenyre tréningezik egy egyórás gyakorlás keretében. A feltételes mód azért indokolt a jövő heti fellépésükkel kapcsolatban, mert az eredetileg október elején megrendezni szándékozott, majd a hónap idusára módosított III. Sziráczki István emlékverseny megrendezése, nyolc nappal a rendezvény előtt még bizonytalan volt.

– A pénteki napom arról szól, hogy a rendezvény lebonyolításához elengedhetetlenül szükséges tárgyalásokat lefolytassam – mondta Jacsó Tibor, a Miskolc Speedway elnöke, tegnap kora délután. – Még este is lesz egy fontos találkozóm, és talán szombaton már leszünk annyi információnak a birtokában, hogy kijelenthessük, meg tudjuk-e rendezni a versenyt vagy sem. Eddig egyébként úgy készültünk, hogy igen, vagyis minden, a szervezéssel kapcsolatos teendőt elvégeztünk, 16 motorossal állapodtunk meg, egész jó kis mezőnyt tudnánk összehozni a jövő hét végére.

A sportszervezet vezetője arra a kérdésre, hogy a rendezvényhez szükséges anyagi háttér az, ami miatt még nem jelenthető ki, hogy biztosan lesz emlékverseny, igennel válaszolt. Azt az információt, mely szerint a jövő heti lehetséges fellépők között van-e a 2011-es esztendő egyéni salakmotoros világbajnoka, az amerikai Greg Hancock, Jacsó Tibor így kommentálta:

– Igen, találkoztunk vele, megállapodtunk abban, hogy milyen feltételekkel állna rajthoz a jövő héten szombaton, illetve venne részt pénteken este egy közönségtalálkozón. Már ,,csak” annyi kell, hogy teljesíteni is tudjuk az egyébként mértéktartó módon megfogalmazott igényeit. Ezen dolgozunk, mert szeretnénk, ha el tudnánk hozni Miskolcra, ha lenne verseny a jövő héten szombaton.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!