Sport

2011.10.29. 09:41

DVTK: Zsinórban a hatodik hazai siker

Miskolc - Luque remek szabadrúgásgóljával szerezte meg a három pontot a DVTK labdarúgócsapata.

Miskolc - Luque remek szabadrúgásgóljával szerezte meg a három pontot a DVTK labdarúgócsapata.Labdarúgás. A labdarúgó NB I 14. fordulójának nyitómeccsén a Diósgyőri VTK csapata a Haladás Sopron Bank együttesét fogadta. Egy órával a meccs kezdése előtt bedugult az Újgyőri főtér, több kilométeres kocsisor próbált nem nyílvessző sebességgel átjutni a Zöld Nyíl projekt leggázosabb részén. Nem mindenkinek sikerült időben, többen a kezdés után szivárogtak be az állóhelyi részre. De csak oda, ugyanis az ülőhelyre jegyet kapni már nem lehetett a kezdés előtt, és negyedórával a kezdőrúgást megelőzően alig volt üres hely a Napos oldalon és tribünön. Hogy jól teljen az idő, arról a hangulatmester, Hollósy András, illetve maga a publikum gondoskodott. A régi elemek mellett egy új produkció begyakorlását kezdték meg, már a Ferencváros elleni, november 27-i hazai bajnokira hangolva. Ha ezt hallották a Haladás labdarúgói az öltözőben, az öltözőfolyóson, aligha töltötte el őket örömmel a kezdés előtti több ezer győzelemre éhes piros-fehér drukker vérmes hangulata.

Aztán amikor kijöttek a csapatok a félelem nem igazán látszott a vendégeken, akik sérülések miatt új belső védőkkel álltak fel. De ez sem látszódott a csapatukon. Az viszont igen, hogy bár zártan, de meglehetősen mélyen védekeztek, a támadószekciót jelentő, Kovács I. és Kenesei K. kettősnek nagy területet kellett volna befutnia, bejátszania, hogy helyzetbe kerüljön. Ez pedig csak nagyon ritkán sikerült nekik, és társaik felzárkózása sem volt túl gyakori és veszélyes. Ezzel szemben a diósgyőri labdarúgók kezdeményezőbbek voltak, és volt néhány góllal kecsegtető támadásuk az első félidőben, ám ezek kimaradtak. A játékrész hajrájában viszont betalált a DVTK, a közönség tudta, hogy kinek kell elvégeznie a szabadrúgást, és talán tudták a vendégek is, hogy mi fog következni, de tehetetlenek voltak. Luque remek bombája után nyolcezer ember emelkedett meg az addigi testhelyzetéből, csillogó szemekkel, gólt kiáltva.

Fordulás után

A térfélcserét követően ez volt a kérdés: a Haladás milyen focit választ úgy, hogy már hátrányban van? Valami volt a második félidő elején, de nem az igazi, bár akadt egy helyzetük az egyébként kiegyenlített játékban. Mindent elmond a meccs ekkori ,,lüktetéséről”, hogy az 56. percben az ultrák kívánságára beindították a hullámzást a Napos oldal déli részén, ami általában vagy az eufória jele, vagy unaloműzésé. Most inkább ez utóbbiról volt szó. Ezen a cserék sem nagyon segítettek, mármint azon, hogy gólszag lengje be a kapuk előterét. Egészen a 70. percig, amikor a ziccerbe került Kenesei K. elől önfeláldozóan mentett Gallardo. Ennek viszont megvolt az ára, a hazaiak középpályását sérülés miatt le kellett cserélni. Ez is kellett a vezetés megőrzéséhez, továbbá az is, hogy a felbátorodó, egyre többet kockáztató Haladással szemben a hazai védelem is igazolja, hogy lehet rájuk építeni. Újra győzött tehát a DVTK, zsinórban a hatodik hazai bajnokiján gyűjtötte be a három pontot.

 


Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – Haladás Sopron Bank 1-0 (1-0)   

Diósgyőr, 8000 néző. V.: Böcskei (Vámos, Tóth I.).

Diósgyőri VTK: Rados (6) – Vadász (6), Gal (6), Budovinszky (6), Gohér (5) – Abdouraman (5) – Gallardo (6), Lippai (5), Luque (7) – Carreno (5), Tisza (6). Edző: Benczés Miklós.

Haladás Sopron Bank: Rózsa (6) – Schimmer (6), Guzmics (6), Tóth P. (6), Halmosi (5) – Búrány (6) – Vujovic (6), Sluka (5), Sipos N. (5) - Kovács I. (5) - Kenesei K. (5). Vezetőedző: Aczél Zoltán.

Csere: Lippai helyett Arze (5) az 55., Carreno helyett Seydi (-) a 63., Halmosi helyett Skriba (-) a 66., Gallardo helyett Pál Sz. (-) a 71., Sluka heyett Oross () 81. percben.

Sárga lap: Gohér a 21., Kenesei K. a 29., Halmosi a 39., Vujovic a 82. percben.

Gólszerző: Luque (1-0) a 43. percben.


Benczés Miklós: - A Pécs utáni meccs után úgy fogalmaztam, ilyen közönség előtt nem lehet rosszul futballozni. De lehet. Nem játszottunk jól, sok labdavesztésünk volt, a sok apró fault miatt nem volt folyamatos játék. Ami még nem fordult elő velünk, ellenfelünk a középpályán fölénk nőtt. Így még nem nyertünk mecset, csúszva, mászva, és örülök, hogy nem estünk szét a végére, mint legutóbb a Honvéd ellen, amikor a hajrában csapatvédekezési hiba miatt gólt kaptunk. Ma ha előre játékban nem is voltak jobbak a középpályásaink, de védekezésben maximálisan megoldották a feladatukat.

Aczél Zoltán: - Gratulálok a Diósgyőrnek. Szomorúak vagyunk, mert ez a harmadik sikertelen meccsünk, de van pozitívuma is ennek a mérkőzésnek, mert a döntetlen benne volt a játékunkban. Egy Luque döntött, egy szabadrúgás döntött. Voltak lehetőségeink, gólhelyzeteink, büszke vagyok a csapatomra, ebben a közegben, így lehet veszíteni. Bátrak voltak a játékosaink, mertek futballozni. Ebből lehet épülni, ebből lehet egy jó futball a Debrecen ellen. Abban a passzban vagyunk, hogy az ellenfél egyszer találja el a kaput, abból gól születik, de nem hibáztatom őket, mert látom, hogy tesznek ennek az elkerüléséért. A diósgyőri közönség még mindig csodálatos.

A gól története

43. perc: Szabadrúgáshoz jutott a DVTK a baloldalon, a kaputól 23 méterre. A közönség Luque nevét kezdte el skandálni, aki odaállt a labda mögé, nekifutott, és irtózatosan nagy gólt ragasztott a kapu jobb alsó sarkába, 1-0.

- ÉM -


A Pécs utáni meccs után úgy fogalmaztam, ilyen közönség előtt nem lehet rosszul futballozni. De lehet” – kezdte nyilatkozatát Benczés Miklós a Haladás elleni újabb hazai győzelem után.


A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 14. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Haladás Sopron Bank együttesét látta vendégül pénteken 18 órától az Andrássy úti “Katlanban”. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!