Sport

2011.10.26. 18:53

Gólképes a kövesdi védelem

Mezőkövesd - Kiesett a Magyar Kupából a matyóföldiek labdarúgó csapata, amely pedig már 2-0-ra is vezetett.

Mezőkövesd - Kiesett a Magyar Kupából a matyóföldiek labdarúgó csapata, amely pedig már 2-0-ra is vezetett.

Eszményi időben melegítettek a csapatok és a nagyközönség számára már ekkor kiderült, hogy Szabados György, a hazaiak mestere továbbra is keresi legjobb összetételű gárdáját. Ezúttal Szántai helyett Ficsórt állította a kapuba, aztán újra játéklehetőséget adott Vámosinak, meg az eddig keveset szereplő Husaniknak és Olasz D.-nek, továbbá Lipuszt is a kezdők közé jelölte, míg Bogdány és Jeremiás most csak a lelátót koptatta.

Álomszerű kezdés

A meccs elején úgy tűnt, hogy a mester húzásai be is jönnek. Hiszen ki gondolta volna, hogy már a 12. percben 2-0-ra vezetnek majd a hazaiak a kupavédő és az NB I negyedik helyén álló Kecskemét ellen. Köszönhetően elsősorban Lipusznak, aki két gólpasszt is adott: az első értékesítéséhez persze a vendégek védője, Maynard is kellett, aki olyan elegánsan emelt saját kapujába, hogy ha látja, még Lionel Messi is megtapsolta volna. Aztán Lakatos B. bólintott, a közönség soraiból pedig felcsendült a rigmus: „játszik a Mezőkövesd”. Ebben az időszakban szenvedett az élvonalbeli gárda, amely a 21. percben vezette első valamire való akcióját és Foxi révén mindjárt szépített. Ekkor már érezni lehetett, hogy fordulat várható, s ez be is következett: Stokic egalizált az első félóra végén. A szünet előtt Lipusz maradt teljesen egyedül a 16-os előtt, de nem kapott labdát és odalett a gólszerzési lehetőség, majd Sivák szeretett volna felíratkozni a gólszerzők közé, de keveset tévedett.

Mezőnyjátékkal

A második félidőben sem lehetett panasz a küzdelemre és az iramra, bár a játékba sok pontatlan átadás csúszott, aztán bőven akadt elkapkodott akció is. Miután a vendégek közül Stokic kilőtte a jobb alsó sarkot, már érezni lehetett, hogy a KTE jut a legjobb 16 közé, míg a hazaiaknak csak a „főhajtás” jut. Szabados György vezetőedző a hajrára támadókat váltott, de az egyenlítés, sőt a várva várt fordulat nem következett be. A lefújás előtt Hamar remek fejese még izgalmat okozott, aztán a hármas sípszó után a lelátón ülők sablonosan megjegyezték, hogy érvényesült a papírforma – és tegyük hozzá: a nagyobb rutin. A kövesdiek tartják „formájukat”: hétről hétre három, vagy négy gólt kapnak meccsenként és amíg ezen nem tudnak változtatni, sikerre aligha számíthatnak.

Jegyzőkönyv

Mezőkövesd-Zsóry – Kecskeméti TE 2-3 (2-2)     

Mezőkövesd, 600 néző. V.: Takács J. (L. Tóth, Tóth I.).

MSE: Ficsór – Lakatos B., Vámosi, Elek (Nagy P., 30.), Kaszás – Lipusz, Irhás, Bagi, Sivák – Husanik (Enescu, 68.), Olasz D. (Hamar, 76.). Vezetőedző: Szabados György.

KTE: Antal B. – Maynard, Radanovic, Gyagya, Forró – Cukic, Bertus (Patravos, 46.), Foxi, Gyurcsó (Urbán, 61.) – Lencse, Stokic (Hegedűs, 76.). Vezetőedző: Tomislav Sivic.

Gólszerző: Maynard (öngól, 1-0) a 7., Lakatos B. (2-0) a 12., Foxi (2-1) a 21., Stokic (2-2) a 29., Stokic (2-3) a 62. percben.

Jók: Lakatos, Sivák, Lipusz, ill. Stokic, Foxi, Radanovic.

Szabados György: – A játékunk javul, az eredményességünk azonban sajnos nem. Gratulálok a kecskemétieknek.

Tomislav Sivic: – Hoztuk a kötelező győzelmet, amely mindig nehéz. Nagyon szívós volt a Mezőkövesd, így megszenvedtünk a továbbjutásért.

 

ÉM-KT

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!