Sport

2011.10.28. 21:06

MJSSE: Négy piros lámpa a Volánnak

A Miskolci Jegesmedvék – de jó ezt leírni – listavezetőként várták a pénteki fordulót, amikor a „kis” Volán látogatott a népkerti Jégcsarnokba. A Macik egy remek győzelemmel adták meg az alaphangot a hétfői, Csíkszereda elleni rangadóhoz.

A Miskolci Jegesmedvék – de jó ezt leírni – listavezetőként várták a pénteki fordulót, amikor a „kis” Volán látogatott a népkerti Jégcsarnokba. A Macik egy remek győzelemmel adták meg az alaphangot a hétfői, Csíkszereda elleni rangadóhoz.

A 7. percben Jarabek kékvonalas lövése zúgott el centikkel a kapuvas mellett. Masszívan védekeztek a fehérvári fiatalok, a Macik nehezen találtak rajtuk fogást, amikor pedig helyzetig eljutottak, akkor Pleszkán volt magabiztos. Sőt, a 17. percben meg is szerezték a vezetést a vendégek, Farkas közeli lövése landolt a kapuban (0-1). A 18. percben Kiss fölösleges szabálytalansága miatt kettős előnybe kerültek a hazaiak, amit fél perc alatt ki is használtak. Bonar lopta a távolságot a kékvonaltól, majd hatalmas bombája kipúpozta a jobb sarkot (1-1).

Gólig kontráztak a Macik

A második harmadban – az előző meccshez hasonlóan – ismét gyorsan gólt lőtt a Miskolc. A Macik kipasszolták a Volán védelmét, és végül Dubek közelről mattolta Pleszkánt (2-1). A 6. percben nagy kavarodás közben lőttek a fehérváriak, ám Budai bravúrosan védett. A 8. percben a miskolci harmadban elvégzett buli után mintaszerű, villámgyors kontrák vittek végig pályán a házigazdák, amelynek végén Saluga mesteri passzát Bonar lőtte kíméletlenül Pleszkán kapujába (3-1). A 11. percben Hajós egy méterről leadott lövését hárította óriási bravúrral Budai. Két perc múlva Hajós – emberelőnyben – ismét próbálkozhatott közelről, ám ezúttal is Budai nyert kettejük csatájában. Az utolsó percben emberelőnyben játszottak a Macik, két nagy helyzet is kihagytak, ám gólt lőni nem tudtak.

Bombagól és kivédett büntető

A harmadik harmadban a 4. percben előbb Fodor lőtt mellé egy védővel a nyakán, majd az ebből kapott emberelőnyben Jarabek távoli bombája – egy védőn megpattanva – centikkel suhant el a kapuvas mellett. A hazaiak sorra alakították ki ekkor helyzeteiket, többször is szépen kijátszva a vendégvédelmet, ám valami kicsi mindig hiányzott a gólhoz. A 13. percben Sijka hozta helyzetbe a kapu előtt egyedül maradt Szilágyit, ám lövését Pleszkán védte. A 18. percben Jarabek távoli, elemi erejű lökete kötött ki a jobb felső sarokban (4-1). Fél perccel a vége előtt Jarabek akasztotta a kiugrani készülő csatárt, a bíró szerint a védekező harmadon kívül, a miskolci kispad szerint belül. A megítélt büntetőt Nagy vezette rá, de Budai eszén nem tudott túljárni.

A Jegesmedvék magabiztos győzelemmel hangoltak a hétfő esti, várhatóan nagyon izgalmasnak ígérkező, Csíkszereda ellen rangadóra.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – SAPA Fehérvár AV 19  

4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Miskolci Jégcsarnok 1000 néző

V: Babic, Abonyi, Wolf

Gól: Bonar (2), Dubek, ill., Farkas,

Kiállítás: 10 perc illetve 12 perc

MJJSE: Budai K. – Popovics, Túróczy, Budai, Chmelo, Szilágyi, Saluga, Ritó, Jarabek, Láda P., Dubek, Urbán, Fodor, Bonar, Miskolczi, Lindgren, Orosz, Rafaj, Sijka, Gyenes (k). Edző: Greg Lindqvist.

SAPA Fehérvár AV 19: Pleszkán – Hetényi, Meretei, Nagy, Németh A., Hajós, Kiss, Varga, Horváth, Németh Á., Farkas, Dósa, Maklári, Orbán, Tóth, Erdélyi, Farkas, Berényi (k). Edző: Kóger István.

Greg Lindqvist: - A Volán jó csapat, így egy gyors, izgalmas mérkőzést játszottunk. Az első harmad megint nem úgy sikerült, ahogy vártam, ám azután végig kontroláltuk a mérkőzést, és megérdemelten nyertünk.

Kóger István: - Gratulálok a Miskolcnak, megérdemelték a győzelmet. Az elején jól tartottuk magunkat, ám később nem tudtuk a fölényünket gólra váltani, a hazaiak pedig két kontrából eredményesek voltak. Hiába uraltuk a mérkőzést 70-30 százalékban, a végére elfáradtunk, a Miskolc pedig okosan, taktikusan játszott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!