Sport

2011.10.26. 20:27

Nincs ketrecharc, kompromisszum van

Atlétika. A focipálya építésének első lépése: a dobóketrec ,,elpaterolása”.

Atlétika. A focipálya építésének első lépése: a dobóketrec ,,elpaterolása”.

Megkezdődött a focipályák építése Diósgyőrben, ennek első lépéseként elkezdték elbontani azt a dobóketrecet, ami a nehézatlétikai számok otthonául szolgált. A Diósgyőri stadion mögötti területen, a gyár felé eső részen 2008-ban épült meg az a vasszerkezet, amelyben fiatal súlylökők és diszkoszvetők bontogatták szárnyaikat, akik közül ketten már a korosztályos országos bajnokságon is letették a névjegyüket.

Simon Mihály súlylökésben már aranyat is szerzett a fedettpályás országos bajnokságon, Rózsahegyi Kornélnak diszkoszban a bajnoki cím még nem jött össze, de ő is állhatott már dobogón az ob-n, és nem csak ők ketten, mivel a serdülő csapatbajnokságon mindhárom dobószámban érmet szerzett ez a kis közösség – mondta Zudor Sándor, a 14 éves sportolók egyik edzője. – A párommal, Tóth Mártával, aki hozzám hasonlóan szintén dobóatléta volt Diósgyőrben a 80-as években, néhány évvel ezelőtt kezdtünk el gyerekekkel foglalkozni, és több éves munkánk egyik nagy eredménye volt, amikor az önerőből és egyéb támogatásból saját kezűleg készített dobóketrecet sikerült felállítani. Talán mondanom sem kell, hogy ehhez a mások szemében csupán vasdarabokhoz, minket, az itt sportolókat milyen erős érzelmi szálak fűznek. Hogy mást ne mondjak: a párom, aki jelen volt a ketrec elbontásakor, megkönnyezte ezt a mostani eseményt...

Ígéretet kaptak

Zudor Sándor elmondása szerint ígéretet kaptak arra, hogy az eddigi helytől néhány méterrel arrébb ugyanez a szerkezet, amit most elbontottak, felállításra kerül.

– Bírjuk ez ügyben Dudás Hunornak, a diósgyőri labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetőjének az ígéretét, mely szerint az áthelyezéssel kapcsolatos költségeket ők állják – mondta a dobóatléta edző. – Remélem ez így is lesz, de azért ez az új állapot még messze lesz az ideálistól. Hogy mást ne mondjak, nem lehet egyből felállítani a ketrecet, mert előtte tereprendezést kell tartani, ugyanis azon a részen, ahová kerülne, van vagy 50-60 köbméter betontörmelék hulladék, amit előbb el kellene szállítani. Kaptunk ígérete arra, hogy ez hamarosan megoldódik, igaz még nem tudják, hogy hová kellene elvinni, de mi várjuk, hogy ez megtörténjen. Már csak azért is, mert az ígéret úgy szólt, hogy ugyanolyan minőségű pályát kapunk, mint amilyenünk volt. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az új terület a méretéből fakadóan csupán edzések megtartása lesz alkalmas, hiszen ahhoz, hogy versenyt lehessen rendezni, az eddig használt 50 méter X 100 méteres pályára lenne szükség.

 

A DVTK állja a költségeket

A terület üzemeltetőjét, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Szélyes Domokost is megkérdeztük a nehézatléták elhelyezéséről, aki a következőket mondta:   

,,Ismert előttem ez a helyzet, mármint, hogy a megépítés előtt álló új labdarúgó pályák éppen arra a részre esnek, ahol korábban a dobóatléták ketrecét felállították. Minket, mint a terület üzemeltetőjét arról tájékoztattak, hogy a nehézatléták és a labdarúgóklub képviselői kompromisszumra jutottak, így a járda túloldalán, néhány méterre a korábbi helyszíntől kerül majd felállításra a dobóketrec, amelynek az áthelyezési költségeit a DVTK csapatát működtető sportszervezet állja.”

 

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!