Sport

2011.11.05. 13:36

Garázdaság miatt előállítva!

Bekecs - Éppen hazafelé tartott kerékpárjával munkahelyéről egy férfi, amikor arra lett figyelmes Bekecs belterületén, hogy ketten futnak feléje, majd megállásra szólították fel.

Bekecs - Éppen hazafelé tartott kerékpárjával munkahelyéről egy férfi, amikor arra lett figyelmes Bekecs belterületén, hogy ketten futnak feléje, majd megállásra szólították fel.Ezt követően egyikük a kerékpárt követelte, aminek a sértett nem tett eleget. Ezután, hogy a kérést tovább nyomatékosítsa a "kerékpár kérő" kést vett elő, amit a sértett nyakához tett, majd erélyesebben szólt, hogy adja át a biciklit, aminek ő még mindig nem tett eleget. Az elkövetők miután látták, hogy nem érték el céljukat, Szerencs irányába elfutottak. A cselekmény során személyi sérülés nem keletkezett. a forrónyomos intézkedésnek köszönhetően elfogásra és előállításra kerültek az elkövetők, akik ekkor már hárman voltak Elszámoltatásukkor megállapítást nyert, hogy mindhárman fiatalkorúak továbbá, hogy a cselekményt csak egyikőjük követte el, aki gyanúsítotti felelősségre vonását követően őrizetbe került. Az előzetes letartóztatására tett indítványt a Miskolc Városi Ügyészség jóváhagyta és elrendelte a fiatalkorú előzetes letartóztatását.

Egy miskolci lakos telefonon tett bejelentést a Szerencsi Rendőrkapitányságra miszerint a Tiszalúcon, közterületen őt tettleg bántalmazták. A helyszínre kiérkező rendőrök által megállapítást nyert, hogy a bejelentést megelőzően, az egyik lakóház bejárati kapujánál a sértett és egy helyi lakos szóváltásba keveredtek, melynek során kölcsönösen bántalmazták egymást. Ezután a helyi férfi fiával megerősítve akart elégtételt venni, de a miskolci férfi hátrált, majd elmenekült a helyszínről. A cselekmény során mindkét verekedő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Szerencsi Rendőrkapitányságra a fiúval együtt mindhármukat előállították a járőrök, ahol csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének elkövetése miatt bűnügyi őrizetbe vételükre került sor. Ügyükben a Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban kettő fő részére próbára bocsátás, míg a harmadik fő részére felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

- B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!