Sport

2011.11.08. 17:14

Juhászék a Hondával csapattak a Mátrában

Riport Szántó Szabolcs navigátorral.

Riport Szántó Szabolcs navigátorral.

Így a németországi rally után, hogy ízlett a szintén lobogós Mátrai pálya?

Nagyon jó volt. Maga a mátraszentimrei gyorsasági a kedvenc pályáim egyike, szeretek oda járni. A németországi pályák technikásak, sok a kanyar kevés az egyenes, míg itt technikás is és gyors is egyszerre, más navigálást igényelnek. Minél tökéletesebb itinert írok, annál jobban tudom visszadiktálni a pilótának a szükséges manővereket verseny közben.

Hallottam, hogy nem minden kanyart szeretett a Honda.

Sajnos túl volt etetve az autó üzemanyaggal, volt olyan balos kanyar hogy szinte megfulladt. Ezeket a kanyarokat nem szerette a Honda, emiatt gyengébb volt, nem tudtunk 100%-on autózni. Ez sajnos az eredményen is látszik. De technikai sport a rally. A következő versenyre ezt a hibát is elhárítjuk.

A kisebb tempó ellenére volt-e kalandotok?

Mivel kisebb volt a tempó nem volt igazán bokorjárás. Mint már említettem igyekeztünk pontos itinert felírni, és ez alapján szerettünk volna tempósabban versenyezni.

Mióta versenyzel Juhász Csabival?

Csabival gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Először 2010-ben Szombathelyen versenyeztünk együtt, egy murvás versenyen. Az idén a Vác Rallyn, valamint Németországban az ADAC Rallyn mentünk. A 2012-es tervekben szerepel, hogy egy teljes szezont menjünk együtt külföldi országokban.

Szólnál magadról egy pár szót?

1986-ban Kerékgyártó Zsolttal kezdtem a navigátori pályafutásomat. Az akkori Rali Túra Bajnokságban indultunk egy „A”-s Trabant 601-el. Két versenyt mentünk, amin harmadik és negyedik helyezést értünk el. Ezután Rally 2-ben folytattuk a Trabantos korszakot. 1990-be kerültem fel első osztályba, szintén Trabival, majd „N”-s Zsigulival. 1994-ben Szajky Pistivel Lada Kupát nyertünk úgy, hogy 23-an voltunk a kategóriában. 1995-től „A”-s Lada korszak következett 2004-ig. 2004-től egy Mitsubishi EVO széria jött Hankó Lacival. 2009-ben WRC-ben navigáltam Sziklai Tibinek. 2010-ben abba szerettem volna hagyni a navigátor pályafutásomat. Hála Juhász Csabinak, újra visszatértem a Rally világába. Híres mondásom: Rövid fékút, nem hosszú! Köszönöm a Támogatóim segítségét!

- Hajósi Miklós -

A JóAutók.hu kínálata: új és használt Honda Nyíregyháza közelében a linkre kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!