Sport

2011.11.14. 12:07

Mindenki nyert a jégkorong tornán

Miskolc - A jégkorong Négy Nemzet Torna szervezési szempontból nagyon sikeresnek bizonyult, hiszen rengeteg vendég érkezett a városba és az eseményről több száz tudósítás jelent meg Magyarországon és külföldön.

Miskolc - A jégkorong Négy Nemzet Torna szervezési szempontból nagyon sikeresnek bizonyult, hiszen rengeteg vendég érkezett a városba és az eseményről több száz tudósítás jelent meg Magyarországon és külföldön.

A miskolci Jégcsarnok adott otthont a hétvégén a jégkorong Négy Nemzet Tornának, amelyen a magyar mellett az olasz, az osztrák és a japán válogatott vett részt. Az eseményt a Magyar Jégkorong Szövetség a Miskolci Jegesmedvékkel közösen szervezte meg úgy, hogy mindez Miskolc városának egyetlen forintjába sem került, a lebonyolításban pedig a Miskolci Szabadidőközpont teljes személyi állománya, valamint közel harminc önkéntes is részt vett.

Habár a magyar nemzeti csapat csak a negyedik helyen végzett, Miskolc számára rengeteg pozitív hozadéka volt a háromnapos mérkőzéssorozatnak. A csapatok, a vendégek és a szurkolók elszállásolását több, mint 10 miskolci hotel, panzió végezte, az ebből származó bevételük elérte a tízmillió forintot. Volt olyan szálláshely, amely a küzdelemsorozat alatt telt házzal működött. További közel 5 millió forint forgalmat könyvelhetnek el a tornán egyéb szolgáltatásokat végző miskolci vállalkozások (személyszállítás, vendéglátás, hang-, fény- és pirotechnika).

A torna sajtóvisszhangja rendkívül nagy volt

Mintegy 60 magyarországi médium (újságok, internetes lapok, rádió- és televíziós csatornák), összesen közel 500 cikkben, tudósításban, riportban adtak hírt a miskolci eseményről, és akkor még a japán, osztrák és olasz megjelenésekről nem is szóltunk. A torna hat mérkőzését a Digi Sport televíziós csatorna élő, egyenes adásban közvetítette.

Összességében elmondható, hogy a jégkorong Négy Nemzet Torna Miskolc számára jelentős erkölcsi, megítélésbeli, a helyi vállalkozások egy részének pedig tisztes anyagi sikert jelentett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!