Sport

2011.11.10. 17:21

Négy Nemzet Torna: Tornagyőzelmet remél a szövetségi kapitány

Miskolc - A magyar válogatott számára kitűnő felkészülési lehetőség lesz a hétvégi Négy Nemzet Torna, amit a csapat természetesen szeretne megnyerni.

Miskolc - A magyar válogatott számára kitűnő felkészülési lehetőség lesz a hétvégi Négy Nemzet Torna, amit a csapat természetesen szeretne megnyerni.

A Négy Nemzet Torna csürtöki sajtótájákoztatóján először dr. Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere beszélt arról, hogy ez az esemény nemcsak országos, hanem nemzetközi érdeklődés közepette zajlik majd. Nagyon örvendetes, hogy Közép-Európa egyik legfontosabb jégkorongos eseményét sikerült Miskolcra hozni, és az ellenfelek játékerejét ismerve, biztosan kiváló meccseket láthatnak a szurkolók. A helybeliek számára fontos a jégkorong, amit a Miskolci Jegesmedvék folyamatosan javuló eredményei, az egyre többször telt ház előtt lejátszott meccsei is jeleznek. A Maciknál folyó magas színvonalú szakmai munkát jelzi az is, hogy két jelenlegi és egy korábbi miskolci játékos is helyet kapott a keretben. A jó hokira tehát „vevő” a helyi közönség, amely remélhetőleg a hétvégén is győzelembe hajszolja a magyar válogatottat.

Kipróbálni a fiatalokat

Kevin Primeau szövetségi kapitány szerint a cél nem is lehet más, mint megnyerni minden mérkőzést, és így a tornát is. Ugyanilyen fontos feladat, hogy kipróbálják azokat a fiatalokat, akik eddig még nem fértek oda a csapathoz. A stáb ugyanis szeretné tudni, kikre lehet hosszabb távon számítani a nemzeti csapatnál. Most bármelyikük bizonyíthat, és a legjobbak akár bent is „ragadhatnak” a keretben.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára szerint a jövő évi világbajnokság újfajta lebonyolítási rendje nagy kihívás elé állítja a magyar csapatot, éppen ezért fontos, hogy a szövetségi kapitány megtalálja azokat a játékosokat, akikkel a kitűzött célok elérhetők.

Minden évben nemzetközi verseny

Egri István, a Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatója, a szervezőbizottság vezetője azt hangsúlyozta, hogy ez a mostani a Jégcsarnok hatodik szezonja, és eddig minden évben sikerült rangos nemzetközi versenyt idehozni. Ez a szezon sem marad ki ebből a sorból, és büszkék arra: a miskolci jégkorongsport olyan színvonalat képvisel, hogy a szövetség bátran jelöli ki a várost rendezőnek. Egri István annak a reményének adott hangot, hogy ez az esemény is jó hírét viszi Miskolcnak, a helyi jégkorongnak és szurkolóknak.

Kétszeresen is hazai közönség

Láda Balázs a nyáron szerződött Miskolcról Székesfehérvárra, ám mint mondta, nagy örömmel tért ide vissza. Akárcsak Fehérváron, az EBEL-csapatban, most a válogatottban is élni akar a lehetőséggel. Ugyezt hangsúlyozta Budai Krisztián, a Miskolci Jegesmedvék, és most a nemzeti csapat kapusa. Mint mondta, mindig óriási büszkeség és megtiszteltetés felhúzni a címeres mezt, és ennek megfelelően igyekszik a legjobb teljesítményt nyújtani. Különösen jó érzés Miskolcon, jelenlegi klubja, a Miskolci Jegesmedvék otthonában válogatottnak lenni, hiszen így kétszeresen is hazai közönség előtt bizonyíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!