Sport

2012.02.12. 15:33

Hungária Kupa - Joó Abigél a bronzért küzdhet

Budapest, 2012. február 12., vasárnap (MTI) - A vasárnap érdekelt hét magyarból egyedüliként versenyben maradt Joó Abigél a bronzéremért küzdhet a budapesti Körcsarnokban az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatba tartozó, 49. női cselgáncs Hungária Kupán.

Budapest, 2012. február 12., vasárnap (MTI) - A vasárnap érdekelt hét magyarból egyedüliként versenyben maradt Joó Abigél a bronzéremért küzdhet a budapesti Körcsarnokban az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatba tartozó, 49. női cselgáncs Hungária Kupán.A zárónap első számú hazai éremesélyesének tartott, Európa-bajnok Joó (78 kg) az ukrán Turksz és a kubai Castillo legyőzése után, az elődöntőben az ugyancsak Eb-aranyérmes orosz Vera Moszkaljukkal szállt szembe, akit megvert eddigi két találkozójukon. A harmadik összecsapás azonban a rivális sikerét hozta, aki egy dobásra vazaarit kapott, majd sikeresen kivédekezte a hátralévő időt. Joó a bronzéremért a kanadai Catherine Roberge-zsel csatázik, akit eddigi egyetlen meccsükön legyőzött 2010-ben Varsóban.

Az éremcsaták 16 órakor kezdődnek a fővárosi viadalon, melynek történetében rekordmezőny gyűlt össze a hétvégén, ugyanis 57 ország 261 dzsúdósa küzd meg a Körcsarnokban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!