Sport

2012.02.12. 14:32

Hungária Kupa - Joó Abigél elődöntős

Budapest, 2012. február 12., vasárnap (MTI) - A vasárnap érdekelt hét magyarból egyedüliként versenyben maradt Joó Abigél bejutott az elődöntőbe a budapesti Körcsarnokban az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatba tartozó, 49. női cselgáncs Hungária Kupán.

Budapest, 2012. február 12., vasárnap (MTI) - A vasárnap érdekelt hét magyarból egyedüliként versenyben maradt Joó Abigél bejutott az elődöntőbe a budapesti Körcsarnokban az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozatba tartozó, 49. női cselgáncs Hungária Kupán.A zárónap első számú hazai éremesélyesének tartott, Európa-bajnok Joó Abigél (78 kg) előbb ipponnal verte az ukrán Turkszot, majd a kubai Castillóval szállt szembe. A KSI ásza jukóval vezetett, ám a rivális kiegyenlített, majd bő egy perccel a rendes mérkőzésidő vége előtt Joó egy dobásra ippont kapott, és nyert. Az elődöntőben az ugyancsak Eb-aranyérmes orosz Vera Moszkaljuk vár rá, akit megvert eddigi két találkozójukon.

A 70 kg-os Kákonyi Ninetta a luxemburgi Mossong legyőzése után a kínai Csennel (Chen) csapott össze, és ipponnal alulmaradt, így helyezetlenül zárt.

Az éremcsaták 16 órakor kezdődnek a fővárosi viadalon, melynek történetében rekordmezőny gyűlt össze a hétvégén, ugyanis 57 ország 261 dzsúdósa küzd meg a Körcsarnokban.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!