Sport

2012.03.25. 13:36

Soha rosszabb salakos szezonkezdést!

Salakmotor - A munkanap és a szintén szombaton 15 órakor kezdődő DVSC-Teva–Pápa bajnoki labdarúgó-mérkőzés ellenére is közel kétezren voltak kíváncsiak a szezon első hazai salakmotorversenyére Debrecenben. S nem csalódtak, akik kilátogattak a három fordulós nyílt egyéni magyar bajnokság nyitó fordulójára a Gázvezeték utcára, hiszen sok előzést és látványos futamokat produkáltak a pilóták.

Salakmotor - A munkanap és a szintén szombaton 15 órakor kezdődő DVSC-Teva–Pápa bajnoki labdarúgó-mérkőzés ellenére is közel kétezren voltak kíváncsiak a szezon első hazai salakmotorversenyére Debrecenben. S nem csalódtak, akik kilátogattak a három fordulós nyílt egyéni magyar bajnokság nyitó fordulójára a Gázvezeték utcára, hiszen sok előzést és látványos futamokat produkáltak a pilóták.Az idei sorozatra a határainkon túlról is érkeznek vaspapucsosok a színvonalemelés érdekében, s úgy tűnik, már az első viadal meghozta a várt eredményt.

Kiegyensúlyozott mezőny

Annak ellenére, hogy a sérülések igencsak átírták a startlistát az utolsó héten (még pénteken is történt baleset), a résztvevő svéd, lengyel, szlovén, ukrán és cseh salakszórók méltó partnerei voltak a magyar élversenyzőknek, sokszor nehéz helyzetbe hozva még a legjobbjainkat is. A bajnoki címvédő Magosi Norbert például csakis külföldiektől kapott ki, igaz háromszor is (Gregoric, Miesiac és Cukanov győzte le), s így a derbi végén csak a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Tabaka József sem maradt makulátlan a viadal végére, mivel Magosi és a lengyel Miesiac is előtte ért célba. Mivel mindkét legmagasabbra taksált magyar versenyzőt legyőzte Miesiac, ez előrevetíti, hogy csakis ő nyerhette a cívisvárosi derbit. A lengyel salakos rettentően gyors volt, ha kellett előzni is tudott (például Tabaka ellen az utolsó métereken), s végül veretlenül diadalmaskodott.

Biztató jelek

Bizakodásra adhat okot Szatmári László szereplése is, akinek voltak kifejezetten jó futamai, s az ifjú Benkő Roland is jó előjelekkel várhatja a folytatást. A hajdúsági szurkolóknak május 1-ig kell várniuk a következő viadalra, ami egy egyéni Európa-bajnoki középdöntő lesz. HBN

Tények

Nyílt bajnokság:

1. Pawel Miesiac (lengyel) 17 pont, 2. Tabaka József (Debrecen Speedway SE) 15, 3. 3. Magosi Norbert (Debrecen Speedway SE) 14, 4. Szatmári László (Debrecen Speedway SE) 13, 5. Kiril Cukanov (ukrán) 10 12, 6. Stanuslaw Burza (lengyel) 11.

 

Magyar bajnokság:

1. Tabaka József 10 pont, 2. Magosi Norbert 8, 3. Szatmári László 7, 4. Benkő Roland (Gyulai Speedway Club) 6, 5. Tihanyi Sándor (Big’s MSC) 5, 6. Nagy Patrik (Big’s MSC) 4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!