Sport

2012.04.04. 14:36

Hondával az osztrák hegyekben

Riport Szántó Szabolcs navigátorral az ausztriai rally verseny előtt egy héttel.

Riport Szántó Szabolcs navigátorral az ausztriai rally verseny előtt egy héttel.Kedves Szabi, Németország és Ausztria után hogy értékeled a két versenyt?

Maguk a versenypályák nagyon jók, a versenyrendezés tökéletes, jó technikásak a pályák. Sokat lehet tanulni belőlük. Más beállításokat igényel az autó, mert sok a kanyar a magyarországi pályákhoz képest. Sok a kanyar és kevés az egyenes. A német futam az egyik legjobb volt. A pályák minősége sokkal jobb volt mint Ausztriába. Az osztrák pályák nagyon porosak így a gumiválasztás sem egyszerű. Nagyon magas emelkedők és éles visszafordító kanyarok fogadtak bennünk az Osztrák pályákon. 16% lejtő és emelkedőkkel kellet megküzdenünk a nap folyamán.

A BP Ultimate Rally Lavanttal 2012 Rallye pályáiról tudsz-e valamit?

Sajnos semmit nem tudok róla, mert még itt nem indultam. Az előző évi versenyek videói és fényképei alapján ismerkedünk a pálya nyomvonalakkal.

A Rebenland Rallyn kishíján teljesítettétek a kiírt gyorsokat. Mi történt, hogy mégse sikerült?

Az utolsó előtti gyorsaságin letört egy fog a váltóból, ami elég nagy galibát okozott a váltóban, így a verseny idő előtti feladására kényszerültünk. Viszont a mostani Rallyra már új váltóházat kapott a Honda. Reméljük most már technikai gond nélkül célba fogunk érni.

Újabb nemzetközi verseny, újabb kihívás vár rátok. Hogy készül fel egy navigátor egy ilyen versenyre?

A helyszínen szoktuk az itinert pontosan felírni, illetve mint már mondtam, a korábbi versenyek videói és fényképei alapján térképezzük fel a gyorsokat. Melléksportágakat szoktam űzni, hogy a fizikai erőnlétem is megfelelő legyen.

Milyen érzés volt a Rebenland Rallyn, hogy rajtatok kívül még három magyar versenyző páros is ott volt veletek a szervizparkban?

Természetesen nagyon jó érzés, ha magyarokkal találkozol külföldi versenyen, és együtt képviseljük Magyarországot. Célom a pilótámmal közös, szeretnénk együtt célba érni ezen a versenyen. Sajnos eddig a technikai gondok nem kerültek el bennünket. A Rebenland Rally találkoztunk egy kint élő magyar házaspárral, akik eljönnek szurkolni a következő versenyünkre is, ami április 13-14-én lesz. Köszönet nekik és a támogatóinknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!