Sport

2012.04.21. 09:55

Vízilabda olimpiai selejtező - Olasz siker

Trieszt, 2012. április 20., péntek (MTI) - Utolsóként a házigazda olasz válogatott jutott be a legjobb négy közé a trieszti ötkarikás selejtező tornán, s lett ezzel londoni olimpiai induló a magyar, az orosz és a spanyol csapattal egyetemben.

Trieszt, 2012. április 20., péntek (MTI) - Utolsóként a házigazda olasz válogatott jutott be a legjobb négy közé a trieszti ötkarikás selejtező tornán, s lett ezzel londoni olimpiai induló a magyar, az orosz és a spanyol csapattal egyetemben. A magyar válogatott a spanyol gárdával játssza a trieszti elődöntőt szombat 18:30 órától. A csoportban Drávucz Ritáék által 10-9-re vert hispániai együttes az idei Eb-ezüstérmes hellének pénteki, negyeddöntőbeli legyőzése révén követte a magyarokat és a kanadaiakon túljutó oroszokat.

A másik szombati elődöntőt 20 órától az oroszok vívják az olaszokkal, akik péntek este 7-6-ra nyertek az olimpiai bajnoki címvédő hollandokkal szemben.

 

Eredmény, negyeddöntő:

Olaszország-Hollandia 7-6

korábban:

Spanyolország-Görögország 9-7

Oroszország-Kanada 7-6

Magyarország-Kazahsztán 18-5

 

A londoni olimpiára a negyeddöntős párharcok győztesei szereztek indulási jogot. A nyári ötkarikás játékok nyolcas női tornájának teljes mezőnye: Nagy-Britannia, Egyesült Államok, Ausztrália, Kína, MAGYARORSZÁG, Oroszország, Spanyolország, Olaszország

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!