Sport

2012.07.22. 12:24

Jegyekkel kedveskedtek a szabolcsi kluboknak

Az albánok már vasárnap megérkeztek Nyíregyházára, Farkas Balázs megsérült a Loki edzőmeccsén.

Az albánok már vasárnap megérkeztek Nyíregyházára, Farkas Balázs megsérült a Loki edzőmeccsén.

Hétfőn mindkét csapat a keddi Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójának helyszínén, vagyis a nyíregyházi Városi Stadionban gyakorol. A „házigazda” DVSC játékosai pénteken már megismerkedhettek a kicsinosított helyszínnel, ahol 2010. augusztus 19-én már Európa-liga-selejtezőt játszottak, ám ezúttal a BL-ben vár rájuk a feladat, hogy az albán Skënderbeu Korcë otthonában összeszedett 1–0-s hátrányt ledolgozzák ugyanott.

Az albánok már vasárnap este befutotnak Nyíregyházára. A korcëiak Tiranából menetrendszerű járattal repülnek Budapestre, ahonnan egyenesen az egyik nyíregyházi hotelbe szállítotja a küldöttséget a DVSC által biztosított transzferbusz.

A Loki hétvégi prgramjában a tréningek mellett egy edzőmeccs is szerepelt, ám a Mezőkövesd ellen szombaton 2–0-ra megnyert mérkőzésen vélhetően azok léptek pályára, akik kedden aligha jutnak lehetőséghez. Farkas Balázs – aki a pénteki tréningen még az első csapattal, a nyíregyházi tréningen tűnt fel – a meccs második félidejében állt be, de csak kilenc percet játszott, mert sérülés miatt el kellett hagynia a pályát. Remélhetőleg nincs komoly problémája a nyíregyházi nevelésű támadónak.

Ezalatt a szerkesztőségünkhöz jutott információ szerint a DVSC vezetősége a nemcsak a Hajdú-Bihar, hanem a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bajnokságokban szereplő klubok részére is eljuttatott négy-négy belépőjegyet a kedden 20 órakor kezdődő összecsapásra. Levélírónk nemcsak a gesztust üdvözölte, hanem a szándékot is, miszerint ezen apropóból a két megye csapatainak vezetői kerülhetnek egymással közelebbi szakmai kapcsolatba, illetve a két keleti fellegvár között is megkezdődhet egyfajta közeledés.

Ugyancsak a mérkőzéssel kapcsolatos információ, hogy a rendőrség kiemelt kockázatúnak minősítette az összecsapást, ami miatt rendkívüli rendőrségi intézkedésekre van kilátás. Így időszakos korlátozásra, útszűkületre és rendőri ellenőrzésre kell számítani a 4-es főút Debrecen és Nyíregyháza közötti szakaszán kedden 16 és 20 óra között. A stadion mellett 5.30 és 23.00 óra között lezárják a Sóstói út és a Stadion út kereszteződését, ott egyik irányban sem lehet majd közlekedni, illetve a Stadion úton sem engedélyezik a forgalmat. Szükség esetén a létesítmény körüli utcákban is forgalomkorlátozás lehet a mérkőzés napján – kaptuk a tájékoztatást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!