Sport

2012.07.31. 08:55

Testközelből figyelheti a legnagyobb sztárokat

A nyíregyházi rádiós, P. Fülöp Gábor olimpiája: Hemzsegnek a világnagyságok, de a magyarok állnak a szívéhez legközelebb.

A nyíregyházi rádiós, P. Fülöp Gábor olimpiája: Hemzsegnek a világnagyságok, de a magyarok állnak a szívéhez legközelebb.

A szűkebb pátiánkat képviselő két olimpikon, Rakonczai Beáta és Helebrandt Máté kedden vette az irányt London felé, az újságírók hadában viszont már a játékok kezdete óta megtalálható a nyíregyházi P. Fülöp Gábor. A Kossuth Rádió stábját erősítő médiás két maratoni műszak között szakított rá időt, hogy megossza eddigi élményeit olvasóinkkal.

– Nem csak szólam, hogy kapkodom a fejem – vágott bele P. Fülöp Gábor. – Annyi mérkőzést, versenyt láttam már, hogy felsorolni is nehéz lenne hibátlanul. A kosárlabdázó Kobe Bryant és LeBron James, a kézilabdázó Rikke Skov, a szintén kosaras Luis Scola – csak néhány a világsztárok közül, akiket olyan közelségből figyelhettem, mint a bujtosi csarnok közönsége a lelátóról egy-egy  mérkőzésen a nyíregyházi csapatok játékosait. Ám a szívemhez mégis közelebb állnak a mieink. A bronzérmes Csernoviczki Évával és édesapjával készítettem hosszabb interjút, integetve gratuláltam az olimpiai bajnok Szilágyi Áronnak, aki a győzelme után éjszaka is befáradt a rádió stúdiójába. Persze volt, hogy két órát vártam egy két perces beszélgetésre a magyar evezős egységgel, mert a duó nem gondolta, hogy bárki várhatja őket az úgynevezett vegyes zónában, ahol lehet a sportolókkal találkozni. Na, meg az olimpiai faluban, például a magyar nemzeti lobogó felvonásán is jártam. Felemelő élmény volt, igazi össznépi kavalkád.

Lássuk, mennyire zsúfolt a rádiós egy-egy munkanapja.

– A második napon például négy mérkőzést is közvetítettem, az energiakészletet ugyanakkor a leginkább a sok-sok utazgatás emészti fel. Az Eaton-Dorney evezős pálya két órás zötykölődés és séta árán érhető el, a médiaközpont is egy óra és három átszállás. Nem csak a távolságok hatalmasak, hanem minden monumentális az angol fővárosban: a sportcsarnokok, a felhajtás, a biztonsági rendszer, és munkából is bőven jut. Csak győzzük számolni a magyar érmeket! – fogalmazta meg vágyait P. Fülöp Gábor.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!