Sport

2012.08.31. 15:59

Lövész Európa-bajnokkal büszkélkedhet Debrecen

Lövészet - Lengyelországban, a Krakkó melletti Bedkowska-völgyben mérhették össze tudásukat Európa legjobb Hunter Field Target lövészei. A rangos eseményre hazánkból tizenegy versenyző jutott ki, ebből kilencen Hajdú-Bihar megyéből indultak.

Lövészet - Lengyelországban, a Krakkó melletti Bedkowska-völgyben mérhették össze tudásukat Európa legjobb Hunter Field Target lövészei. A rangos eseményre hazánkból tizenegy versenyző jutott ki, ebből kilencen Hajdú-Bihar megyéből indultak.A verseny extrém körülmények között zajlott, a pálya nehéz volt, az indulóknak a természet viszontagságaival és kiszámít-hatatlanságával is meg kellett küzdeniük. Végül kiváló teljesítménnyel egy izgalmas szétlövést követően Fejes Tóth István, a Debreceni Lövészsuli (DLSE) versenyzője szerezte meg az Európa-bajnoki trófeát rugós kategóriában.

A magyar delegáció többi tagja ugyancsak szépen teljesített, Pregun István, a CLSE lövésze a 4. helyet szerezte meg ugyanabban a számban, mint Fejes, míg a szintén CLSE színeiben induló Daru Andrea a női mezőnyben a hatodik helyig jutott. Az ifjúsági kategóriában a püspökladányi Szabó Dániel a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A magyar csapat (Sas Ferenc, Szilágyi Sándor, Fejes Tóth István, Zolnai Zsigmond, Boros Pál, Zemen József) összesítésben bronzérmet szerzett. Sas Ferenc, a püspökladányiak versenyzője sziluettben nyújtott teljesítménye első helyet ért. HBN

 

Fotó: Magánarchívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!