Sport

2012.10.15. 14:38

Beindult a Bozsik-program!

Berettyóújfalu - Ahhoz, hogy a tehetséget felfedezzük, majd kibontakoztassuk, időben kell elkezdeni a foglalkozásokat. Fokozottan áll ez a sportra – annak minden ágára - , ezért pl. a futball megszerettetését, a jövő reménységeinek kinevelését már óvodás korban ildomos beépíteni a mindennapok világába. Ezt hivatott véghezvinni a Bozsik-program, melybe az összes berettyóújfalui óvoda bekapcsolódott.

Berettyóújfalu - Ahhoz, hogy a tehetséget felfedezzük, majd kibontakoztassuk, időben kell elkezdeni a foglalkozásokat. Fokozottan áll ez a sportra – annak minden ágára - , ezért pl. a futball megszerettetését, a jövő reménységeinek kinevelését már óvodás korban ildomos beépíteni a mindennapok világába. Ezt hivatott véghezvinni a Bozsik-program, melybe az összes berettyóújfalui óvoda bekapcsolódott.A Rákóczi utcai óvodába ellátogatott Hegedűs Gábor, a korosztályos válogatott edzője, aki előbb elméleti oktatást tartott az óvónőknek, majd az ovisoknak a gyakorlatban is megmutatta a labdajáték szépségét, különböző fortélyait.

A szakember ismertette az Oviprogram elindulását. Szólt arról, hogy kezdetben nagy tornatermekben indult el a program, ám ott „elvesztek” a gyerekek, ezért leválasztották a tereket. A legfontosabbnak említette a kicsiknél a mozgásigény kielégítését, a mozgás fejlesztését. Az alapoknál a futást, kúszást, mászást, a térben és időben való tájékozódást, a rúgást, dobást, a kézzel és lábban történő labdavezetést és gurítást sajátítják el a gyerekek.

Az igen érdekveszítő előadáson és játékos foglalkozáson részt vette Muraközi István polgármester is, aki maga is boldogan kapcsolódott be egy kis dekázásba, labdafejelésbe.

Kép és szöveg: Nyírő Gizella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!