Sport

2012.10.20. 16:07

Erős ellenfélnek tartják a DVSE csapatát az Európa Kupában

A C.N. Mataro Quadris szombat délelőtt megnyerte a török Enka Istanbul elleni mérkőzést, ezzel egyre növelve esélyét a továbbjutásra. Este 19.30–tól a DVSE alakulatával csap össze a spanyol csapat a Sportuszodában.

A C.N. Mataro Quadris szombat délelőtt megnyerte a török Enka Istanbul elleni mérkőzést, ezzel egyre növelve esélyét a továbbjutásra. Este 19.30–tól a DVSE alakulatával csap össze a spanyol csapat a Sportuszodában.Érdekesség, hogy a C.N.Mataro Quadris keretében három magyar vízilabdázó, Gárdonyi András, Kincses Attila és Babay Árpád is játszik, őket kérdeztük, mit várnak az esti DVSE elleni összecsapástól.

 

Fiatalok még

– Az eddigi meccsek alapján úgy érzem, hogy a csapatunk ennél sokkal jobban tudna szerepelni. Ez egy fiatal alakulat, az átlag életkor 22-23 év, úgyhogy biztos leszünk még jobbak. A ma esti meccsen a Debrecen alakulatával szemben mindenféleképpen szeretnénk egy szoros mérkőzést játszani, számolunk vele, hogy rengeteg jó játékosuk van, így az első három helyezett közé várhatók. Ha megnézzük a keretüket, akkor a papírforma szerint jobbak, mint mi, de próbálunk minél jobban teljesíteni ellenük. Az elsődleges célunk bejutni a legjobb nyolc csapat közé az Európa Kupában. Többször jártam már Debrecenben, tetszik az uszoda és a város. Jó, hogy a debreceni közönség ennyire szereti a vízilabdát, sokan szurkolnak a csapatuknak, ez igazán szimpatikus – vélekedett Gárdonyi András.

 

Profi csapat ellen

– Jól érzem magam újra itthon, már többször jártam Debrecenben, az első Magyar Kupa döntőmet itt játszottam. Az eddigi mérkőzéseink elég gyengén sikerültek, ennél sokkal többet tudunk, a DVSE elleni mérkőzésen az eddig nyújtott teljesítménynél többre lesz szükségünk, mivel eléggé profi együttes. Varga Tamást, a csapatkapitányt mindenféleképpen ki kell emelnem, Alex Giorgetti egy óriási igazolás, az olimpiai ezüstérme önmagáért beszél. A többi játékos szintén rendkívül értékes, Weszelovszky László a bajnokság egyik legjobb góllövője, a centerpárosról nem is beszélve, akik szintén erősek. Mitrovics, a szerb kapus átlagon felüli teljesítményt nyújtott az eddigi mérkőzéseken. Ebben a fordulóban célunk a továbbjutás, az első két hely valamelyikén szeretnénk továbblépni – osztotta meg a HAON-nal várakozásait Kincses Attila.

 

Megígérte

– A csapatom eddigi teljesítményéről még nem nyilatkoznék, egy sima továbbjutást reméltünk, azonban eddig nem úgy alakultak a dolgok, ahogy vártuk. Kemény mérkőzésre számítok este, a debreceni gárda nagyon jó, minden poszton van minőségi cseréjük, úgyhogy nehéz meccs lesz. Centerposzton borzalmasan erős az együttesük és ez egy másik csapatnak felőrli a védekezését. Remélem, hogy továbbjutunk az első két hely valamelyikén a következő fordulóban, mert azt az ígéretet tettem a vezetőségnek – reménykedett Babay Árpád. HBN-VL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!