Sport

2013.02.07. 11:39

Hogyan tovább, Szatmári László?

Elképzelhető, hogy a népszerű salakos több mint két évtized után szögre akasztja a vaspapucsát.

Elképzelhető, hogy a népszerű salakos több mint két évtized után szögre akasztja a vaspapucsát.A hétvégi salakmotoros díjkiosztó ünnepségen kiderült, hazánk versenyzői már javában megkezdték a felkészülést a 2013-as idényre, mind a technikai, mind a fizikai alapozás beépült a mindennapjaikba. A szentléleki összejövetelen nem volt jelen Szatmári László, ráadásul pontos információval senki sem tudott szolgálni az elmúlt évben a Debrecen Speedway SE-ben motorozó salakos jövőbeli elképzeléseiről. A Napló utána járt, láthatjuk-e Szatmárit az oválpályákon ebben a szezonban.

– Őszintén? Fogalmam sincs! Igazából nincs szándékomban motorozni, de ami egy kicsit elbizonytalanít, volt egy megkeresés, azzal kapcsolatban, hogy idén is versenyezzek, ám még nincs kiforrva semmi. Nem zárkózom el semmitől, viszont jelenleg úgy állok, hogy lezártam magamban a motorozással kapcsolatos dolgokat. A salakmotorozásban már nincs jövőm, ezért inkább az élet más területén akarok boldogulni – fogalmazott Szatmári László, aki nem kívánt konkrétumot elárulni azzal kapcsolatban, hogy ki, vagy melyik csapat kereste meg a versenyeztetés gondolatával.

Nem lesz töltelék

De vajon miért akar hátat fordítani a sportágnak a 36 esztendős vaspapucsos? – Körülbelül 10 verseny lesz idén hazánkban, s ez csak arra elegendő, hogy lelazuljanak az izmaim, de eredményt így nem lehet elérni. Nagyon bosszantó, hogy a futamokban nem tudom azt csinálni, ami fejben megvan, ám a kilométer hiányzik belőlem. Az elmúlt évek sajnos erről szóltak, s elegem lett abból, hogy töltelék legyek, nem akarom az eddig elért eredményeimet elhomályosítani.

Fáradtnak érzem magam ahhoz, hogy lengyel ligás csapatot keressek magamnak; s ha találnék is, akkor sincs garantálva semmi, hiszen rengeteg a versenyző, így nincs biztos hely egyetlen gárdában sem – mondta az elmúlt évben debreceni színekben versenyző vaspapucsos.

– Függetlenül attól, hogy versenyzek-e tovább, a mozgás továbbra is része az életemnek, szoktam futni, s tervbe van véve a konditermi edzés is – ahogy az időm engedi. Bevallom, régebben ilyenkor már bizsergett a tenyerem, vártam, hogy motorra ülhessek, de most nem érzek semmi ehhez hasonlót – zárta a beszélgetést Szatmári László.

HBN-BN

Debrecen Speedway SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!