Sport

2013.02.08. 16:34

Speciális helyzetben a DVSC-DEAC

A Loki második együttese a szabálymódosítás szerint mindenképp búcsúzik az NB II-től.

A Loki második együttese a szabálymódosítás szerint mindenképp búcsúzik az NB II-től.Speciális helyzetbe került a DVSC-DEAC együttese, ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség korábbi döntése értelmében az idei ősztől az NB I-es klubok fiókcsapatai nem szerepelhetnek a másodosztályban, vagyis a kis Loki mindenképpen visszacsúszik egy osztállyal. A cívisvárosi gárda jelenleg a 15. helyen áll, innen vág neki a március 3-án startoló tavaszi szezonnak, Szalánczi Tamás csapata éppen a megye másik NB II-es alakulatát, a Balmazújvárost fogadja majd a nyitányon.

A felkészítés a cél

– Január hetedikén kezdtük meg a felkészülést – avatta be a Napló olvasóit a részletekbe a tréner. – Nagyon örültünk, hogy négy fiatal labdarúgónk – Gál Mátyás, Szécsi Márk, Engel Alex és Kuti Krisztián – a télen fölkerült az első csapathoz, ám ennek következtében még kevesebben maradtunk, ezért az NB III-as Létavértessel közösen készülünk a tavaszra. Mivel nyártól már nem leszünk másodosztályúak, a DVSC-DEAC-ból többen szerepet kapnak majd a Létában is a jövőben. Ennek ellenére az a célunk, a hátralévő tizenöt mérkőzést becsülettel megvívjuk és azon leszünk, hogy gyarapítani tudjuk a bajnoki pontjaink számát. Nyilván nekünk más a célkitűzésünk a szabálymódosítás miatt, mint az ellenfeleink többségének, a DEAC-nál azon van a hangsúly – és ez igaz a Létavértesre is –, hogy minél jobban felkészítsék a futballistákat a későbbi, első osztályban való szereplésre - mutatta meg az irányt Szalánczi Tamás.

Becsülettel

- A DVSC-DEAC-nak külön nem lesznek edzőmeccsei a bajnokságot megelőző időszakban, ugyanis a fiúk többsége szerepet kap a nagy csapatban, hiszen a Loki hétvégente két mérkőzést játszik. Ezek valamelyikén a fiataljaink többsége szerepet kap. Annyit ígérhetek, hogy ahogyan eddig is tettük, becsülettel fogunk dolgozni és mindent meg fogunk tenni a sikeresebb szereplés érdekében - mondta a szakember.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!