Sport

2013.03.18. 14:49

A passzolós foci elkötelezettje

Hétfőn délután bemutatkozott új klubjánál Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus NB II-es focicsapatának új vezetőedzője. Egy óra után parkolt le a klubház előtt, ezt a manővert bizonyára nagyon sokszor fogja majd megtenni, hiszen két éves szerződést kötött a klubbal.

Hétfőn délután bemutatkozott új klubjánál Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus NB II-es focicsapatának új vezetőedzője. Egy óra után parkolt le a klubház előtt, ezt a manővert bizonyára nagyon sokszor fogja majd megtenni, hiszen két éves szerződést kötött a klubbal.

- Háromszor is tárgyaltam Lucsánszky Tamással, vasárnap délután Révész Bálint tulajdonos is mindent átbeszélt az új mesterrel, így született meg a döntés, hogy ő lesz a klub vezetőedzője. A szerződés két esztendőre szól, a célkitűzésünk pedig a kilenc pontos hátrány ellenére nem változott - summázta a sajtótájékoztatón Sipos Zoltán, a Nyíregyháza Spartacus ügyvezető igazgatója.

- Negyvennyolc esztendős vagyok, az NB II-ben 232, az NB III-ban több mint kétszáz alkalommal ültem edzőként a kispadon, ez a felnőtt csapatokra vonatkozik. - kezdte bemutatkozását Lucsánszky Tamás. - Annak ellenére, hogy a csapatot nem láttam játszani, természetesen vannak információim. Nagy a kihívás és egyetlen út van előttünk, minél hamarabb az élvonalba kerülni. Ez a város, ez a szurkolótábor ezt érdemli, bízom benne, hogy sikerül majd megnyerni a csatát.

Az új mesterről tudott, hogy jó kapcsolatot ápol a Hollandiában élő Popovics Sándorral, amit meg is erősített. - Popovics Sándor a barátom, nagyon sok hollandiai kapcsolatot köszönhetek neki. Hogy milyen játék híve vagyok? Az eredményessé! - így az új vezetőedző.

Az információk szerint Lucsánszky Tamás a labdás gyakorlatok híve, edzésmódszerében az ilyen feladatoknak van prioritása.

- Ez természetes, hiszen labdával játsszák a focit. A passzolós labdarúgás elkötelezettje vagyok, ezt szeretném majd tűzön-vízen át megvalósítani a Spartacusnál is, azt az utat kell járnunk. Úgy gondolom, két-három hét múlva ennek már látszania kell majd a játékunkon, bár ebben a kiélezett helyzetben a csapatépítés a háttérbe szorul az eredményesség az elsődleges - vélekedett Lucsánszky Tamás.

A sajtótájékoztatót követően az új vezetőedző találkozott Márton István pályaedzővel, Téglási Gábor kapusedzővel, György Roland rehabilitációs edzővel és Zákány László gyúróval, hiszen a szakmai stáb maradt. A megbeszélést követően az öltözőben bemutatkozott a játékosoknak, majd a műfüves pályán elkezdte első nyíregyházi edzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!