Sport

2013.03.02. 14:16

Pirosba öltöztek a kézilabdázók

Demecser - Nemes célt szolgáló kampányhoz csatlakoztak a demecseri kézilabdázók. A hétvégén már bajnoki mérkőzésen lép pályára – Miskolcon – a Demecseri VKSE NB II-es férficsapat.

Demecser - Nemes célt szolgáló kampányhoz csatlakoztak a demecseri kézilabdázók. A hétvégén már bajnoki mérkőzésen lép pályára – Miskolcon – a Demecseri VKSE NB II-es férficsapat.A játékosok az elmúlt hetekben kőkeményen készültek a tavaszi szezonra: egymást érték a tréningek és az edzőmérkőzések. A terhelés ellenére a demecseri vezetők és a játékosok azért folyamatosan figyelemmel kísérték a „külvilág” eseményeit.

A pécsi központú Szemem Fénye Alapítvány február közepére országos kampányt hirdetett „Öltözz pirosba!” elnevezéssel. Az embereket arra kérték, hogy aznap öltözzenek pirosba, kifejezve a gyógyíthatatlan beteg gyermekek iránti együttérzésüket, és ha tehetik, adományozzanak. A pénzadományokat a pécsi „Dóri Ház” működtetésére fordítja az alapítvány. A Dóri Ház Magyarország egyetlen gyermek hospice intézménye, ahol a gyógyíthatatlan kis betegeket ápolják, kezelik, s megpróbálják vidámmá tenni az életükből még hátralévő időt.

A Demecseri VKSE férfi kézilabdásai nagyszerű ötletnek tartották a kezdeményezést, és csatlakoztak a kampányhoz. Minden játékos önzetlenül befizette a kétszáz forintot, hiszen egyöntetűen úgy gondolták, hogy ezzel a – szinte jelentéktelen – segítséggel a kis beteg gyermekek arcára csalt mosoly ezerszer többet ér, mint egy fél doboz elpöfékelt cigaretta, vagy két üveg ásványvíz ára.

K. István, Demecser

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!