Sport

2013.04.28. 11:23

Az újvárosi végzet négy lovagja

Nyíregyháza - Az utolsó percekben szerzett góllal sikerült legyőzni a jó sorozatot maga mögött tudó Balmazújváros csapatát a Nyíregyháza Spartacusnak, az NB II. legutóbbi fordulójában

Nyíregyháza - Az utolsó percekben szerzett góllal sikerült legyőzni a jó sorozatot maga mögött tudó Balmazújváros csapatát a Nyíregyháza Spartacusnak, az NB II. legutóbbi fordulójábanA kétarcú Szpari idegenben gyengébben muzsikált, de a Sóstói úton sokak számára bizonyult izzasztó katlannak a stadion. Ezúttal a Bodnár, Bajzát, Nikolics, Csorba négyes volt az újvárosi végzet négy lovagja. Az első félidőben, helyzetekben bővelkedő, de nagyon csapongó játékot látott a közönség. A bíztatás azonban nem lankadt, és úgy tűnt talán egy kis szerencsével sikerülhetett volna már akkor gólt szerezni. Az egykor a nyíregyházi színekben játszó Demjénnel kiálló vendégek szorgosan gátolták a hazai akciókat.

Egy veszélyes dolog volt, amikor a helyzetbe kerülő Bajzát a labdát próbálta ellőni, de az elé ugró védő lábát találta el, a kapuból kifutó vendég kapus pedig beszólásokkal heccelte a támadónkat. Ebben a játékrészben Davidov sokszor szerzett labdát, és jól is adta tovább, de az a pici plusz még hiányzott, ami egy gólhoz segítette volna a gárdát. Fordulás után a Bodnár, Csorba jobbszárny szállította a labdákat, illetve belül a Pákolicz, Bajzát duóhoz kereste a rést, és gyakran felzárkózott Durovics is a pontrúgásoknál.

Lucsánszky Tamás (Reznek és Nikolics személyében) két frissítéssel tudta tovább fokozni a nyomást, ami a pálya szélén is látható volt, hiszen hol ő, hol meg Híres Gábor integetett sajátjainak a vonal mellől. Egy támadás végén aztán robbant a feszültség, Csorba Szabit állították meg szabálytalanul. A közvetett szabadrúgás előtt már tapintható volt, hogy most vagy soha, és az ágyúlábú Bodnárra figyelt mindenki, ő pedig a specialistához, Bajzáthoz gurított. Az a lövés átjutott a védők vonalán, de a kapusról kipattant, szerencsére Nikolics résen volt, középre centerezett, a gólvonal előtt befutó Csorba Szabi pedig bepasszolta a kapuba a labdát.

A hátralévő percekben még mindig érezni lehetett Bajzáton, hogy ha lenne idő, ő még szívesen lőne egy gólt, de ezúttal a házi gólkirályi címért versengő Csorba volt eredményes. Sokat lendítene az eredményen, ha kettőjükhöz tudna még valaki felzárkózni, mert az osztály legkevesebb rúgott góljával tartjuk a helyünket a táblázaton egy nagyon tömör, kiegyensúlyozott mezőnyben. Összességében a hazai csapat hajtott, és sokkal többet tett a győzelemért, ami a helyzetek alapján megérdemeltnek tűnt.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!