Sport

2013.04.04. 14:43

Készen áll az újabb bravúrra

Nyíregyháza - Fucsovics Márton pénteken Gilles Müller ellen játszik a Luxemburg elleni budapesti Davis-kupa-meccsen.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton pénteken Gilles Müller ellen játszik a Luxemburg elleni budapesti Davis-kupa-meccsen.Egy évvel azután, hogy a Nyíregyházán játszott lettek elleni Davis-kupa-mérkőzésen Fucsovics Márton öt játszmában legyőzte a világranglistán akkor a 80., jelenleg az 55. helyen álló Ernests Gulbist, pénteken hasonló, sőt talán még nagyobb skalpot is begyűjthet. A mieink hétvégi Dk-ellenfele Luxemburg lesz az euro-afrikai zóna II-es csoportjában (helyszín a budapesti Elektromos-csarnok, tét a bennmaradás) a vendégek pedig bevetik a világraglistán 68. helyen álló Gilles Müllert.

A Davis-kupa általános versenyszabálya szerint a nyitónapon az első számú játékosok az ellenfél kettes számú versenyzőivel találkoznak, és mivel a mieinknél újra vállalta a játékot a 256. helyen álló Balázs Attila, eldőlt, a magyarok második helyre rangsorolt játékosa, Fucsovics Márton (385.) játszik pénteken Müllerrel. A csütörtöki sorsoláson kiderült, hogy Balázsé a nyitómeccs az ATP-rangsor 1899. helyén álló Ugo Nastasi ellen, aztán pedig jön a Fucsovics–Müller párharc. Marcit mindhárom napra benevezte Hornok Miklós csapatkapitány, azaz az egyesek mellett szombaton párosban is érintett lesz Gödry Levente oldalán.

– A sorsolás előtt arról beszélgettünk Balázs Attilával, hogy jó lenne, ha ő kezdene, mert így várhatóan egy nullás vezetésünknél állhatnék oda Müller ellen – mondta a ceremóniát követően a nyíregyházi Fucsovics Márton. – A terv tehát bejött, és remélem, a számításaink is valóra válnak. Nagyon várom a mérkőzést, jó formában vagyok, készen állok egy újabb bravúrra. Nem mindennapos, hogy ilyen szintű játékos ellen ragadhatok ütőt, de remélem, mihamarabb eljön az idő, amikor nagy tornákon játszhatok telt ház előtt. Szeretném bebizonyítani, hogy jó úton járok, és azt, hogy az elmúlt hetekben sokat fejlődtem a nizzai teniszakadémián. Fizikálisan bírni fogom a meccseket, bár nem bánnám, ha vasárnap már nem kellene játszanom, mert az azt jelentené, hogy az első két napot követően három nullra vezetünk.

A Fucsovics–Müller mérkőzésen voltaképpen két Grand Slam-győztes találkozik, hiszen a 29 éves Müller 2001-ben az US Opent, a 21 esztendős Fucsovics 2010-ben a wimbledoni bajnokságot nyerte meg egyesben (meg párosban 2009-ben szintén az amerikait) – igaz, mindketten a juniorok között. Óriási tettet hajtana végre Marci, ha Gulbis után egy újabb top százas játékost győzne le – nem mellesleg ezzel hozzásegíthetné csapatát a remélt győzelemhez is.

Davis-kupa

A Magyarország–Luxemburg mérkőzés hétvégi menetrendje

Péntek, 14: Balázs Attila–Ugo Nastasi, utána: Fucsovics Márton–Gilles Müller.

Szombat, 13: Fucsovics Márton, Gödry Levente–Gilles Müller, Mike Schweidweiler.

Vasárnap, 11: Balázs Attila–Gilles Müller, utána: Fucsovics Márton–Ugo Nastasi.

(A kapitányok bármikor élhetnek a csere lehetőségével a benevezett keretből.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!