Sport

2013.05.07. 14:20

Szinte ugyanaz, de mégis mennyire másabb a vége

A brit James Ward visszavágott Fucsovics Mártonnak a vasárnapi vereségért, így egyelőre várni kell arra, hogy a nyíregyházi teniszező számára jut-e hely a wimbledoni selejtezőtáblán.

A brit James Ward visszavágott Fucsovics Mártonnak a vasárnapi vereségért, így egyelőre várni kell arra, hogy a nyíregyházi teniszező számára jut-e hely a wimbledoni selejtezőtáblán.Vasárnap 7:5, 3:6, 6:3, kedden 6:3, 5:7, 3:6. Fucsovics Márton (253. a világranglistán) és a brit James Ward (210.) legutóbbi két mérkőzésének eredménye gémre pontosan megegyezik, csak a győztes személye különbözik. Amíg vasárnap Anningban a nyíregyházi legény nyerte az 50 ezer dollár összdíjazású ATP-challenger-torna fináléját, addig kedden a szintén kínai Kunmingban a szigetországból érkezett játékos kerekedett felül, szinte ugyanolyan körülmények között.

Egyik eredményre sem mondhatjuk tehát, hogy a véletlen műve volt, ám amíg legutóbb Marcira mosolygott a szerencse egy plusz brék formájában, addig most Ward nyerte el eggyel többször ellenfele adogatását. Ha lehet választani, akkor nyilván a döntőt nyeri meg az ember, mint az első fordulós meccset, de a keddi összecsapásnak is nagy volt a jelentősége a 125 ezer dolláros, immár keménypályás viadalon. Marcinak ugyanis még egy győzelemre volt szüksége ahhoz, hogy a május 27-én záruló világranglistán biztosan helye legyen azok között, akik ott lehetnek a wimbledoni Grand Slam-torna selejtezőjében.

Ez az esély most elúszott, így az elsőszámú magyar teniszező éppen az angol nemzetközi bajnokságon való szereplés mezsgyéjén mozog. Illetve nem mozog, mert addig már nem lesz versenye, a hazatérés után ugyanis megkezdődik a felkészülés a füvespályás viadalokra. Nem marad más, mint várni, és bízni a szerencsében.

Ezzel lezárult Fucsovics négy meccsből álló kínai turnéja (egyéniben két negyeddöntős szereplés ITF-future-viadalokon, egy tornagyőzelem és egy első körös szereplés a magasabb kategóriájú ATP-challenger-tornán), de még egy „meccs” hátravan. Másfél hete ugyanis eltűnt (vélhetően ellopták) a nyíregyházi teniszező útlevele, és bár a kínai magyar nagykövetség minden segítséget megadott, egyelőre nincs a kezében az új okirat. Márpedig a hazaútra már megvan Fucsovicsék repülőjegye, így egyre jobban szorít az idő...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!