Sport

2013.06.17. 12:06

Büntettek, hogy ne bűnhődjenek

Mándok biztosan érte el célját: izgalommentesen vívta ki a bentmaradást – folytatás új edzővel.

Mándok biztosan érte el célját: izgalommentesen vívta ki a bentmaradást – folytatás új edzővel.

Matyi volt a Jani. Legalábbis irányításával brusztolta ki a bentmaradást a Mándok. A játékos-edző télen „kapta kézbe” a megyei első osztályú futballcsapatot, amely egyszer sem csúszott a képzeletbeli vonal alá – bőven a halálbiztos megkapaszkodást jelentő, legjobb nyolc között táborozott.

Megérte küszködni

– Nem akarok nagy szavakat használni, de istenigazából csak egyszer inogtam meg és gondoltam azt, hogy baj lehet – merült a részletekbe Matyi András, az ötödik helyet megkaparintó Mándok játékos-edzője. – Amikor február elején hirtelen rám bízták a csapat irányítását, rendkívül rossz volt az edzéslátogatottság, akkor egy picit megijedtem. Ezt a problémát sürgősen orvosolni kellett. Sikerült, elsősorban a fegyelem terén léptünk előre. Megköveteltük a rendszeres megjelenést hét közben, utólag talán elárulhatom, büntettünk és sajnos, emiatt elküldtünk játékost. Ennek előnyös következményeként tudtunk dolgozni, normálisan felkészültünk a bajnokságra, a tavaszi idény pedig bebizonyította: megérte küszködni, a fiúk is belátták, munka nélkül nem lehet eredményt elérni. Az edzőmeccseken összeállt a csapat, pozitív volt a hozzáállás, akkor már sejtettem, megvalósíthatjuk tervünket. Halkan jegyzem meg, bár elértük célunkat, szerintem még többre is képes lett volna a társaság. Persze, arról a tényről sem szabad megfeledkezni, hogy a negyedik tavaszi fordulót követően Kiss Tamás kényszerű okokból kivált, ami nagyon érzékenyen érintett bennünket. Hiányát megszenvedtük, meggyőződésem, vele előrébb végeztünk volna, de így is elégedett vagyok.

Újra Csoma Dezső a kispadon

...és akkor a legújabb fejlemény. Ami változást takar, mégpedig a kispadon.

– Most már bejelenthetjük, Csoma Dezső veszi át a csapat edzéseinek irányítását – közölte Berecz Zsolt szakosztályvezető, hogy az aktuális szerint a megye kettőben szerepelt Kállósemjén kispadján befejező szakember néhány év elteltével visszatér Mándokra.. – Ugyanakkor mindenképpen szeretnénk megköszönni Matyi András áldozatos munkáját, és azt, hogy a nehéz helyzetben edzőként és játékosként is segített. Az öt Mándokon eltöltött év során remek embert ismertünk meg személyében, bármikor szívesen látjuk...

KM-KT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!