Sport

2013.06.27. 15:09

Hobbitok, törpék és óriások

Nyíregyháza - Az Apáczai gyakorlóban napközis táborozással zárul a kosaras tanév.

Nyíregyháza - Az Apáczai gyakorlóban napközis táborozással zárul a kosaras tanév.

Hiába tört rájuk az iskolai szünet, az apáczais kosárlabdázók számára nincs leállás. A Nyírsuli fiú kosárlabda szakágának egyik fő bázisát adó iskolában ötnapos táborozást vezényel Vajda Tamás testnevelő-edző, aki az elsősöktől a nyolcadikosig valamennyi korosztályt megmozgat a héten.

A negyven táborozó három csoportban dolgozik: a legkisebbek, vagyis a „hobbitok” munkáját maga Vajda Tamás irányítja, a középgenerációhoz tartozókat, vagyis a „törpéket” Vajda Máté irányítja, a felső évfolyamosokkal, tehát az „óriásokkal” pedig Mohácsi Máté, az NYKK legutóbbi idényben kimagaslót produkáló bedobója foglalkozik. A 23 éves játékos ebben az edzőtáborban kóstolt bele az edzősködésbe.

A gyerekek számára napközis rendszerben telik a hét: reggel nyolctól délután négyig pattog a labda az Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola tornatermében és udvarán, illetve bizonyos foglalkozásokat a Nyíregyházi Főiskola labdajáték csarnokában tartják meg. A hangsúly a játékosságon, a minél több versenyen van, a kicsik esetében pedig azon, hogy még inkább elsajátítsák az alapokat, amelyekre hosszú évek során építhetnek. Motivációt jelentenek az egyes versenyek, felmerések legjobbjainak járó plusz ajándékok.

A táborozás végével valóban lezárul a 2012/2013-as kosaras tanév az Apáczaiban, és már nincs is olyan messze az augusztus közepe, amikor megkezdődik a felkészülés az új idényre...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!