Sport

2013.06.10. 13:00

Világbajnokokat előzve szerzett bajnoki bronzot

Nyíregyháza - Hacker Dezső a Nyíregyházi Tk történetének első egyéni bajnoki érmét szerezte a Szegeden megrendezett viadalon.

Nyíregyháza - Hacker Dezső a Nyíregyházi Tk történetének első egyéni bajnoki érmét szerezte a Szegeden megrendezett viadalon.

A zalaegerszegi világbajnokság miatt némileg kitolódott az idény lezárását jelentő egyéni bajnokságok időpontja, de megérte eddig várni, hiszen az országos bajnokságon fantasztikus nyíregyházi siker született: Hacker Dezső bronzérmet szerzett a világbajnokoktól hemzsegő mezőnyben.

Az egyéni bajnokságig vezető út sem volt kikövezve a Nyíregyházi TK játékosa számára, hiszen oda a vidékbajnokság országos fináléjából lehetett bejutni. Ezt egy héttel korábban Bátonyterenyén rendezték, ahol Hacker 580 fás teljesítménnyel a negyedik helyen végzett, és megszerezte a jogot arra, hogy a legjobbak között guríthasson. Klubtársa, Mogyorósi Péter 543 fát teljesített a vidékbajnokságon, ezzel az eredménnyel 17 egységgel maradt le a továbbjutást érő helyezésekről.

A szombaton Szegeden rendezett viadalon a pálya ezúttal nehezen „adta” a hatszáz fa feletti eredményeket, pedig a mezőnyben ott voltak a legfrissebb világbajnokaink is. Hacker Dezső azonban parádés teljesítményt nyújtva, 606 fával lett harmadik, ezzel a Nyíregyházi TK valaha volt legjobb egyéni bajnoki eredményét érte el. Hackert csak a világbajnokságot nyert válogatottunk két alapembere, a Zalaegerszegen szereplő Nemes Attila és a hazai körülmények között szereplő Kakuk Levente előzte meg.

Vasárnap következett a ráadás, a legjobb tizenhat versenyző számára ugyanis sprintversenyt rendeztek. Az előző nap helyezések alapján párosították össze az élmezőny tagjait, Hacker a 14. helyen végzett kaposvári Pintér Györgyöt kapta, aki a szuperligás csapat legjobban teljesítő embere volt. Ebben a műfajban kétszer tíz teli és ugyancsak kétszer tíz tarolást kellett teljesíteni, és az egyenes kieséses rendszerből adódóan csak a győztes léphetett tovább. A nyíregyházi versenyző jó teljesítménye ellenére sem élte túl az első kört, így nem jutott be a legjobb nyolc közé, de az előző napi érme így is szenzációsnak nevezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!