Sport

2013.07.31. 07:40

A nyirádi katlanban fognak körözni

Nyirád - Hazánk ad otthont az autókrossz Nyírlog FIA Autocross Európa-bajnoki futamnak.

Nyirád - Hazánk ad otthont az autókrossz Nyírlog FIA Autocross Európa-bajnoki futamnak.

A szusszanásnyi pihenő után hamarosan Nyirádra, a kontinens egyik legjobb pályájára érkezik az autókrossz Európa-bajnokság mezőnye. Augusztus 17-18-án a kontinensviadal hatodik körét rendezik a vörös katlanban. Az előzetesen érkező nevezések alapján elképzelhető, hogy eléri a százat az indulók száma, hisz már tavaly is közel járt ehhez az álomhatárhoz a rendezvény.

Szabó és Kárai is remekel

A magyar versenyzők igen jól kezdték az idei szezont. A musai viadalon Kárai Tamás, a két évvel ezelőtti Európa-bajnok (Touring Autocross) és Szabó Krisztián (junior Európa-bajnok volt 2010-ben és 2011-ben, Buggy 1600-as géposztály) is győzelemmel kezdett Litvániában. Aztán az időjárási körülmények miatt törölt seelowi futam után Kárai ismét nyert a másik német versenyen, Szabó pedig ötödik lett. A sorozat negyedik állomásán, a csehek szentélyében, Nova Pakán Káraira rájárt a rúd, a félbeszakított döntő után nem sikerült időben helyrehozni a Fábiát, így nem lehetett ott a megismételt rajtnál. Ismét remekelt viszont Szabó, aki a taktikus, érett versenyzést bemutatva a harmadik helyen végzett, és megőrizte az vezető pozícióját az összetettben.

Az ötödik körnek a francia St. Georges de Montoigne adott otthont, itt Kárai a harmadik helyen zárt, így az összetettben három pont hátránnyal áll a második helyen. Szabó a második helyével megerősítette pozícióját az összetett pontverseny első helyén, előnye tizenhét pont.

Két nap, négy kategória

A már említetteken kívül, több mint fél tucat magyar pilóta indulása várható Nyirádon. A szurkolók biztosan láthatják Ábrahám Károlyt (SuperBuggy, Ford), Brezovszki Sándort (Buggy 1600-as szöcske) és Pallag-Bozsák Csabát a (Touring, Ford Focus). Az augusztus 17-18-ai esemény szombatján az első előfutamot rendezik, vasárnap pedig reggeltől késő délutánig tart az összecsapás a négy kategóriában a győzelemért.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!