Sport

2013.07.15. 09:34

Egyetemi szinten bíráskodhatott

Nyíregyháza - Azon a hétvégén, amikor az UD Almería az osztályozón aratott győzelmének köszönhetően kiharcolta az élvonalbeli tagságát, Andalúzia keleti csücskében elkezdődött a X. Egyetemek Európa-bajnoksága.

Nyíregyháza - Azon a hétvégén, amikor az UD Almería az osztályozón aratott győzelmének köszönhetően kiharcolta az élvonalbeli tagságát, Andalúzia keleti csücskében elkezdődött a X. Egyetemek Európa-bajnoksága. A 170 ezer lakosú város adott otthont a futballtornának, ahol magyar bajnokként a Nyíregyházi Főiskola vett részt a férfiak között, az MLSZ JB pedig Takács Jánost delegálta játékvezetőnek. Az emlékezetes buszos odaút során lehetőség nyílt rácsodálkozniuk a Nou Campra, majd a Barcelona szentélye után néhány órával később már a speciális kontinensviadalra koncentrálhattak.

– Tizenhat csapat vett részt a tornán. Hajszál híján bejutottak a negyeddöntőbe a magyarok, ám a hiányzó gólt nem tudták megszerezni, végül a tizenharmadik helyen zártak. Egyébként mindent indulóhoz egy osztálynyi gyereket rendeltek a szervezők, akik csak nekik szurkoltak, így spanyolos akcentussal volt hallható a „Hajrá magyarok!” – említette Takács János, aki bár az együttessel utazott, játékvezetőként teljesen el volt szeparálva tőlük, a bázisuk is 20 kilométerre volt egymástól.

- Az első nap tartalék voltam a Murcia–Montpellier meccsen. Utána a Nottingham–Halle (1-2) találkozót vezettem. Az egyetlen női mérkőzés, amin közreműködtem, az a Murcia–Toulouse (2-2) volt, ezzel véget is értek a csoportküzdelmek. Érdekesség, hogy három helyszínen, kizárólag műfüves pályákon rendezték meg a tornát. A pihenőnap után a Murcia–Haute Ecole negyeddöntőn fújtam a sípot, ahol a spanyolok 9–0-ra győzték le a belgákat. Az Almería–Kuban elődöntőn annak a Jorge Ferreirának voltam a tartalékja, aki a portugál első osztályban vezet. Az oroszok hosszabbításban maradtak alul.

A zárónapon a 7. helyért rendezett Minho–Haute Ecole meccs jutott nekem, ahol a portugálok 4-2-re győztek. Szerencsére a fináléban is volt szerepem, az orosz játékvezető tartalékja lehettem a spanyol házidöntőn, amelyet a Murcia tizenegyesekkel nyert meg az Almeríával szemben. Emlékérmet kaptam a szereplésemért, ami egy élmény volt számomra, és ezúton is köszönöm az MLSZ JB vezetésének a lehetőséget.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!