Sport

2013.07.24. 10:57

Egyformán fontos a rutin és a fiatalság

Márton István edző olyan futballistákat szólított a nyírbátori csatasorba, akiket korábbról jól ismert.

Márton István edző olyan futballistákat szólított a nyírbátori csatasorba, akiket korábbról jól ismert. Más lesz ez az NB III. Az újabb magyar futballreform következtében a csoportok és a csapatok száma is drasztikusan csökkent, nem beszélve a szabolcsi résztvevőkről. Volt rá példa, hogy a Tisza-csoport tizenhatos mezőnyéből tizenegy megyénkbeli együttes vetélkedett, a 2013/2014-es szezonban a Keleti csoportban a Nyírbátori FC maradt az egyedüli reprezentáns.

A bátoriaknál nem kevés változás történt a nyáron, Márton István személyében új az edző, és a játékoskeret is alaposan átalakult. Az utolsó nagy fogás az ország másik végéből, Sopronból érkezett, de Mészáros Márk cseppet sem ismeretlenül toppan be, hiszen másfél esztendőt a Nyíregyháza Spartacus színeiben is lehúzott. Azt mondják a nyírbátori vezetők, a balhátvéd megszerzésével 99 százalékig befejeződtek az erősítések, a kiskapu azért hagyják résnyire nyitva, hogy hátha feltűnik a színen egy olyan futballista, aki előtt nem tolják félre a reteszt.

– Nagy volt a mozgás, hozzáteszem, az amatőr válogatottal sikereket elért futballistákat nem mi küldtük el, hanem az ottani jó szereplésen felbuzdulva ők döntöttek úgy, hogy máshol próbálnak szerencsét, miközben a mi ajánlatunkat vagy a jövővel kapcsolatos terveinket meg sem hallgatták – mondta Márton István edző, akinek munkáját Tuska János kapusedzőként segíti a jövőben. – A távozók közül Nagy Dávid volt az, aki már kezet is fogott a vezetőkkel a közös folytatásról, mégis máshol folytatja...

Az érkezők között több olyan futballista is van, akik megfordultak magasabb osztályban, többségükkel együtt dolgozhattam Nyíregyházán, és valóban szempont volt, hogy olyan játékosokat igazoljunk, akikről tudjuk, mire képesek és a rutint is megtestesítik. Az sem mellékes, hogy az új futballistákkal az öltöző értelmi színvonala is emelkedni látszik. Ez a mostani harmadosztály vetekszik majd az egy-két évvel ezelőtti NB II-vel, kiélezett küzdelem várható, amely során szükségünk lesz a tapasztalatra.

 

Játékosmozgás

Az NB III-as nyírbátori futballcsapat keretében történt nyári változások

Távozott: Pálvölgyi Balázs, Lakatos László, Sipos Tamás (mindhárman Kisvárda), Hadházi Dávid, Nagy Dávid (mindketten Ebes), Bodó Gábor (Nagykálló), Kristófi Sándor (Bozsik Akadémia), Kóka Róbert (?).

Érkezett: Ambrusz Árpád, Szilágyi Krisztián, Lukács Bence (mindhárman Nyíregyháza Spartacus), Lipcsei Márk, Vasas Tamás (mindketten Ibrány), Haburcsák Krisztián (Tiszakanyár), Boros Dávid, Balogh Gábor (mindketten Bozsik Akadémia), Mészáros Márk (Soproni VSE).

 

A TELJES CIKK ELOLVASHATÓ A KELET-MAGYARORSZÁGBAN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!