Sport

2013.07.03. 08:49

Országos döntő és bajnoki cím

Nyíregyháza - Debrecenben hetedik lett az Arany kézilabda-csapata, amely a Nyírsuli színeiben feljebb léphet.

Nyíregyháza - Debrecenben hetedik lett az Arany kézilabda-csapata, amely a Nyírsuli színeiben feljebb léphet.

A hetedik helyezést szerezte meg a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola fiú kézilabda-csapata az V. korcsoportos diákolimpia Debrecenben rendezett országos döntőjében. Kerekes Tamás tanítványai a csoportmérkőzések során előbb a veszprémi Jendrassiktól szenvedtek 37–21-es vereséget, majd a csurgói Csokonai múlta őket felül 32–25-re, végül a budapesti Telepy-iskolától kaptak ki 37–33-ra. A nyíregyháziak így csoportnegyedikként a hetedik helyért léphettek pályára, és a záró mérkőzésükön magabiztos, 26–9-es győzelmet arattak a Balmazújvárosi Veres-iskolával szemben.

A csapat tagjai voltak: Horváth Ernő, Dudás Roland, Ferenczi Rajmund, Darkó Viktor, Darkó Balázs, Jobbágy Roland, Farkas Zoltán, Ruzsinszki Benjámin, Ruzsinszki Patrik, Balogh Ákos, Bor Márk, Krisztián Zsolt, Illés Tamás György és Hajzer Szabolcs.

Ezek a gyerekek adták a megyei bajnokságban élen végzett Nyírsuli serdülőcsapatának gerincét is. A megszerzett elsőséggel a fiatalok kiharcolták a jogot az NB II-es indulásra. A fentebb felsoroltakon kívül a megyei bajnokcsapat további tagjai voltak: Török Ádám, Garai Balázs, Takács Dániel, Juhász Marcell, Gerda Ákos és Papp Péter. Edző: Kerekes Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!