Sport

2013.07.07. 18:37

Román, részben német és Homár-siker Sóstón

Nyíregyháza - Strandvízilabda- és strandröplabda országos bajnoki fordulót is rendeztek a Parkfürdőben.

Nyíregyháza - Strandvízilabda- és strandröplabda országos bajnoki fordulót is rendeztek a Parkfürdőben.

A vízi- és röplabda nyári változatának bajnoki fordulója is terítékre került a hétvégén a sóstói Parkfürdőben, ahol szombaton a 14. strandvízilabda-bajnokság, vasárnap pedig a strandröplabda országos bajnokság második fordulóját rendezték meg.

A hűsölni vágyó strandolók szeme láttára rendezett viadalok közül a vízilabdázók végeztek hamarabb, hiszen ők már szombaton lezárták a viadalt. A hatcsapatos megmérettetést (a mezőnyben ott volt az amerikai Pacific Tigers, soraiban a KSI korábbi játékosával, Szabó Balázzsal) a Szolnoki Homárok legénysége nyerte meg, amely a fináléban a Fávágók együttesét múlta felül 6–2, 6–2-re, és ezzel máris biztosította helyét a július 20-i nagydöntőben. A különdíjasokat is a győztes adta, Gárdonyi András lett a legjobb kapus, míg Pásztor Mátyás a legjobb mezőnyjátékos.

A strandröplabdázók országos bajnoki fordulóját a külföldi játékosok uralták. A hölgyek (öt csapat vett részt) között a Caroline Kresse, Háfra Dominika páros nyert, közülük előbbi hazánkban tanuló németországi diák, míg a férfiaknál a kispesti első körhöz hasonlóan a Sóstón is román siker született, ezúttal a Marius Maskovits, Moise Abrudan páros végzett az élen. A további dobogósok a hölgyeknél: második lett a Molnár Anna, Szabó Luca, harmadik pedig a Lutter Eszter, Szabó Dorka tandem. A tizenkét párost felvonultató férfimezőnyben a Berkes Zoltán Leiszt Máté duó lett a második, míg Farkas Tamás és Zsembrovszky Dávid a harmadik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!