Sport

2013.08.13. 16:40

A nulla kilométerkőtől startolva

Az immár Faktum-Nyírsuli-NRK néven szereplő csapat új szerzeményei: Sikos Petra és Savic Bernadett.

Az immár Faktum-Nyírsuli-NRK néven szereplő csapat új szerzeményei: Sikos Petra és Savic Bernadett. Új idők járnak. Mármint az élvonalban jegyzett nyíregyházi női röplabdacsapat háza táján. Olyannyira, hogy amire emberemlékezet óta nem volt példa – sajtótájékoztatót hirdetett meg a klub. Az eseményen pedig olyan bejelentések hangzottak el, ami előrevetíti annak esélyét, hogy hosszabb távon felragyog a többszörös bajnok-, és kupagyőztes egylet – utóbbi esztendőkben csak pislákoló – csillaga.

Kellemesebb körülmények

– Az elmúlt éveknél lényegesen kellemesebb körülmények között készülhet az együttes, ezt biztosan állíthatom – nyomatékosította Kósa Árpád, a Nyírsuli Kft és a klub ügyvezetője. – Immár a Nyírsuli működteti a csapatot, amely a Faktum Property Ingatlanberuházó Kft. képviselőivel megkötött szponzori megállapodásnak köszönhetően Faktum-Nyírsuli-NRK néven szerepel a bajnokságban. A játékoskeretben történt változások egy részéről már értesülhetett a közvélemény: Ilyés Bettina Békéscsabán folytatja, bár még reménykedünk abban, hogy egyszer visszatér hozzánk.

Akimovával tárgyaltunk, de ő szintén távozott, Erdősné Balogh Erika, aki maga a nyíregyházi röplabda, szakmai igazgatóként dolgozik a továbbiakban, ugyanakkor vészhelyzet esetén még beszállhat. Sőt, én még másban is bízom... Botos Fruzsina válaszát várjuk, aki októberig segíthet, utána Kanadába utazik. Ebből következően egyértelmű, hogy generáció váltás előtt állunk, ami nem egyszerű. Nincs pénz a sportágban, a merítési lehetőség szűk, erről csak annyit: erősítésként öt játékos merült fel, közülük kettő megszerzése azonnal kútba esett.

Tanácsadói testület

Mindazonáltal így friss szerzeményeket mutatott be a stáb. ahogy arról korábban hírt adtunk, a feladó Savic Bernadett Franciaországból tért haza, míg a négyes ütőként bevethető Sikos Petrát pedig Kolozsvárról „nézte ki” a vezetőség. A sudár szőke lány Szatmárnémetiből származik és nagy erőssége lehet a formálódó gárdának.

A teljes demokrácia jeleként értékelendő, hogy tanácsadói testület irányítja a megyeszékhelyi gárdát, amelynek tagja Kósa Árpád, a névadó támogatót képviselő, Litvai Zoltán, az ez idáig is aktívan segítő Roma Zsolt, valamint Balázs István.

További fejlemény, hogy a felkészülés során a bujtosi csarnokban, valamint a Bem iskolában lesz „otthon” a csapat, utóbbi csarnokban rendezi hazai mérkőzéseit a szezon közben.

A nyitófordulót szeptember hetedikére írták ki, amikor a Szombathely érkezik Nyíregyházára. A jó rajt egyébiránt is különlegesen fontos – momentán kiváltképp...

Mínusz valahánynál...

– Először is köszönet jár mindazoknak, akik megteremtették a hátterét annak, hogy a korábbiakkal ellentétben valóban a szakmai munkára koncentráljunk – szögezte le Balázs István, a Faktum-Nyírsuli-NRK trénere. – Az első edzésen elhangzott, a nulla kilométerkőnél járunk, akkor el lehet képzelni, hogy az elmúlt, zaklatott időszakban hol tartottunk... Mínusz valahánynál. Az előző idényben elért ötödik helyezést a jelenlegi játékoskerettel megismételni picit irreális vállalkozás, a most az a legfontosabb, elkezdtünk dolgozni, próbálunk minél hamarabb összecsiszolódni.

Szeretném, ha a bajnokság elején, öt-hat meccsen számíthatnánk Erdősné Balogh Erikára és Botos Fruzsinára. A sorsolás jóvoltából ezek „fogható” mérkőzések, a ő rutinjuk rendkívül sokat jelentene a minél sikeres rajt érdekében.

Ugyancsak a csapattal kapcsolatos információ, hogy a korosztályos válogatott, rendkívül fiatal Vén Eszter augusztus 27-én csatlakozik a nyírségi társulathoz. A tehetséges titán beépítésére nemes feladatként tekint Balázs István.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!