Sport

2013.08.01. 07:33

Ecclestone szíve csücske a Hungaroring

A Kelet-Magyarországnak is nyilatkozott a Forma–1-es Konstruktőrök Szövetségének brit elnöke.

A Kelet-Magyarországnak is nyilatkozott a Forma–1-es Konstruktőrök Szövetségének brit elnöke.

Múlt vasárnap Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Bernie Ecclestone aláírta azt az új szerződést, amely szavatolja, hogy a Magyar Nagydíj 2017 és 2021 között is megrendezésre kerülhet. Lapunk az esemény apropóján faggatta a Forma–1 főmogulját.

Csodálatos helyszín

„Mindörökké Magyar Nagydíj!” – 2010 júliusában, a Hungaroring legutóbbi F1-es szerződésének aláírásakor Ecclestone érdeklődésünkre így summázta a hazánkhoz fűződő érzéseit. A mostani aláírási ceremónián újfent megerősítette, hogy erősen kötődik az F1-et 1986 óta folyamatosan vendégül látó aszfaltcsíkhoz.

– Nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattuk ezt a szerződést. Magyarország csodálatos helyszín, ráadásul a verseny szervezői évről évre keményen dolgoznak annak érdekében, hogy a futam jól sikerüljön – mondta lapunknak a 83 esztendős nagyhatalmú üzletember.

Zökkenőmentes egyeztetések

Bár a hónapokon át emlegetett nyomvonal-módosításra végül nincs szükség, az újraaszfaltozás elengedhetetlen a folytatáshoz. Ecclestone szerint zökkenőmentesek voltak az egyeztetések a Hungaroring menedzsmentjével, amely vállalta a felújítási munkálatokat: – A verseny jövője egy pillanatig sem forgott veszélyben – fogalmazott.

A „nagyfőnök” rámutatott arra is, hogy a mogyoródi pálya bátran összevethető az új, ultramodern versenyhelyszínekkel:

– Minden pályának megvan a maga jellegzetessége. A magyar egy rendkívül jó pálya, egyedi, különleges arculattal. Az új helyszínek is jók, de időre van szükségük ahhoz, hogy olyan patinás helyszínné váljanak, mint például a Hungaroring, amelynek már komoly múltja van.

Mint ismeretes, 2014-ben a Red Bull vezérének, Dietrich Mateschitznek köszönhetően az Osztrák Nagydíj is visszatér az F1-es menetrendbe. A húszfutamos limithez egyelőre ragaszkodó Ecclestone szerint az újabb közép-európai forduló nem veszélyezteti hazánk pozícióját, azzal kapcsolatban ugyanakkor titkolózott, hogy mely pályák kerülhetnek ki jövőre a körfogásból: – Azt egyelőre senki nem tudhatja – hangzott a válasz.

Jövőre két új verseny

Jövőre két másik új verseny is szerepel majd a menetrendben: New Jersey városi futamáról ezernyi baljós pletyka terjeng, míg Ecclestone sejtelmesen csak annyit jegyzett meg, hogy „amennyiben összejön, az nagyon jó lesz”, az Orosz Nagydíj helyszínét, Szocsit viszont méltatta:

– Kiváló pálya lesz, az oroszok nagyon lelkesek! Nincs semmi gond náluk, nagy erőkkel dolgoznak a pályaépítésen, és biztos vagyok benne, hogy jövőre remek, hangulatos versennyel debütálnak az F1-ben.

Mészáros Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!