Sport

2013.08.30. 14:08

Ezüstérem a Baranya Kupán

A második helyen zárta a Baranya Kupát kategóriájukban a Juhász Csaba - Juhász Zsolt páros. Csabával készült interjú a verseny után.

A második helyen zárta a Baranya Kupát kategóriájukban a Juhász Csaba - Juhász Zsolt páros. Csabával készült interjú a verseny után.Egy nem mindennapi Baranya Kupán vagytok túl: volt napsütés, eső, száraz és nedves pályák. Mesélnél, hogy sikerült megoldani a gumikérdést és, miként tudtatok jó időket menni velük?

- A gumiválasztás teljesen lutri volt. Igazából én kopott intermédián szerettem volna kimenni, de mivel mindenki slicken indult el a szerviz parkból, ezért nem veszítettem a többiekkel szemben. De amikor eleredt az eső és ott álltunk a rajtnál a slickeken, akkor arra gondoltam, hogy a legfontosabb lenne egy darabban lehozni a Megane-t a gyorsaságiról, mert nem volt rajta biztosítás, ráadásul egy sima megforgással is több időt veszítenék, mint a túlzottan óvatos közlekedéssel. Nem mentünk észvesztő tempót, de akkor ez is elég volt.

Kalandokban gazdag napot tudhatott maga mögött némely sporttárs. Nektek volt-e izgalomban részetek?

- Igazából semmilyen kalandunk nem volt, az autó is jól működött, a fék hatás is végre elfogatható volt. Amit nagyon hiányoltunk Zsoltival, az az autó végsebessége volt: a 165Km/h a magyar pályákra nagyon kevés.

Kategóriádban Lángi Ateszékkal jókat meccseltetek. Mikor tudatosult benned, hogy megelőztétek őket?

- Láttam rajtuk, hogy ők is komolyan veszik a dolgot, persze a biztonságos határokon belül, de így minket is hajtottak és, ha nem esik az eső , akkor nem is tudtuk volna megelőzni őket. Aztán az egyik gyorson bent hagytak több mint egy percet a rossz gumi választásuk miatt, azért sejtettem, hogy ezt nem hozzák be.

Hogy értékeled a második helyeteket a kategóriában?

- A második helyhez egyértelműen szükségünk volt a jó gumi választásra, de a Rallye-hoz kell a szerencse is.

Legközelebb hol indultok majd?

- Tegnap volt a térdműtétem a Kelen Kórházban, ahol nagyon kedves és profi volt az egész személyzet, ezt ezúton is köszönöm nekik. Jelenleg itthon lábadozom, ahol a kedvesem ápol és a két fiam szórakoztat. Jövő héten megyek kontrollra és majd akkor közlik velem, hogy mikorra tervezhetem a következő versenyemet.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!